TÉMA

FC Viktoria Plzeň

Fotbalové reprezentanty připravil podnikatel Pazderka o miliony. Teď se pokouší vyhnout vězení, podal ústavní stížnost

Podnikatel Čeněk Pazderka se pokouší zvrátit rozhodnutí soudů, které ho za podvody a zpronevěru při obchodech s auty potrestaly sedmi lety vězení. Několik milionů korun postupně získal od někdejších fotbalových reprezentantů Davida Limberského a Vladimíra Daridy. Poté, co Nejvyšší soud nevyhověl Pazderkově dovolání, podal podnikatel na postup soudů ústavní stížnost. Vyplývá to z úřední desky Nejvyššího soudu.
17. 10. 2022|

Podnikatel Pazderka připravil fotbalové reprezentanty o miliony. Soud jej poslal na sedm let do vězení

Podnikatel Čeněk Pazderka si odpyká sedm let ve vězení mimo jiné za to, že podvedl někdejší fotbalové reprezentanty Davida Limberského a Vladimíra Daridu při obchodech s auty. Souhrnný trest mu ve čtvrtek pravomocně potvrdil pražský vrchní soud. Součástí verdiktu je i to, že Pazderka musí nahradit Limberskému škodu 5,4 milionu s úroky a Daridovi 800 tisíc korun.
9. 12. 2021|

VIDEO: Chorvatští fotbaloví fanoušci napadli v Plzni policisty na koních. Házeli světlice a kovové ploty

Policisté museli ve čtvrtek večer v Plzni zasáhnout proti fotbalovým fanouškům Dinama Záhřeb, řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková. Policie při incidentu zajistila dva fanoušky chorvatského týmu kvůli neuposlechnutí výzvy nebo pokynu policisty. Po vyslechnutí a dalších úkonech budou propuštěni. Na stadionu ve Štruncových sadech se hrálo úvodní utkání druhého kola Evropské ligy mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb, které skončilo 2:1.
15. 2. 2019|