TÉMA

Fakulta zdravotnických studií

Senát plzeňské zdravotnické fakulty potvrdil na další období nominaci děkana, který dřív rezignoval

Akademický senát Fakulty zdravotnických studií (FZS) Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) v pondělí potvrdil nominaci Lukáše Šticha na další období ve funkci děkana. Štich přitom 1. února po výzvě rektora Západočeské univerzity (ZČU) rezignoval kvůli podezřením souvisejícím s udělováním stipendií na fakultě, případem se zabývá i policie. Senát v prosinci zvolil Šticha kandidátem na děkana na další období od 28. března 2023 do 27. března 2027. Své usnesení nyní nezrušil, rektor má ale pravomoc ho děkanem nejmenovat, řekla mluvčí ZČU Šárka Stará.
6. 2. 2023|

Děkan plzeňské fakulty zdravotnických studií rezignoval. Škola prověřuje podezřelé udělování stipendií

Děkan plzeňské fakulty zdravotnických studií (FZS) Lukáš Štich ve středu po výzvě rektora Západočeské univerzity (ZČU) rezignoval. Důvodem jsou závažná podezření související s udělováním stipendií na fakultě, sdělila mluvčí univerzity Šárka Stará. Na případ upozornil deník Právo. Kauzu už také začala prověřovat policie.
1. 2. 2023|

V areálu ústecké nemocnice se otevřela nová budova Fakulty zdravotnických studií

V areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem se ve čtvrtek otevřela nová budova Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně. Objekt se stavěl dva roky a stál přes 400 milionů korun, na dalších zhruba čtyřicet milionů vyšlo vybavení. Pro studenty se dveře nové fakulty otevřou 3. října, nastoupí jich jedenáct set, řekl děkan fakulty Zdeněk Havel. Ústecké univerzitě umožnily stavbu finance z projektu RE:START Ústeckého a Karlovarského kraje.
22. 9. 2022|

Chybí dva a půl tisíce sester. Válek chce posílit vzdělávání a změnit kompetence zdravotníků

Víc než dva a půl tisíce zdravotních sester chybí momentálně v nemocnicích napříč republikou. Podle odborníků číslo dál poroste, pokud ze škol nezačne vycházet víc absolventů. Ministr Vlastimil Válek (TOP 09) chce proto během dvou let vzdělávání tohoto personálu finančně podpořit a zvažuje i změny v kompetencích zdravotníků.
20. 2. 2022|