TÉMA

Dopravní podnik Karlovy Vary

Karlovarský kraj se omluvil za své nové autobusy. Cestující si stěžují na zpoždění, zimu i malou kapacitu

Vedení Karlovarského kraje se omluvilo cestujícím za problémy s autobusy na linkách, kde začaly jezdit nové vozy vlastněné přímo krajem. Zpoždění, rušení spojů nebo problémy s nevytopenými a příliš malými autobusy označil hejtman Petr Kulhánek (KOA/STAN) za porodní bolesti nového systému regionální dopravy, míní, že se postupně daří je napravovat. Vedení kraje čelí nicméně ostré opoziční kritice.
9. 1. 2024Aktualizováno9. 1. 2024, 18:59|

Příměstské autobusy v Karlovarském kraji bude provozovat městský dopravní podnik

Meziměstské autobusové linky v Karlovarském kraji bude od ledna zajišťovat Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV), jehož vlastníkem je město Karlovy Vary. V pronájmu bude mít 170 autobusů, které zakoupil kraj za více než miliardu korun. Takzvanou vertikální spolupráci, při níž kraj zadá zakázku firmě, vlastněné jinou veřejnou korporací, odsouhlasilo i ministerstvo dopravy, řekl krajský zastupitel zodpovědný za oblast dopravy Jan Bureš (ODS).
26. 6. 2023|

Slevy přitáhly do autobusů a vlaků nové cestující. Výhodnější ceny využívá téměř polovina pasažérů

Snížení cen jízdného pro studenty a seniory přilákalo k veřejné dopravě téměř pět procent nových cestujících. Takzvané státní slevy ale využívá skoro polovina lidí, kteří jezdí vlakem nebo autobusem. Některé linky jsou kvůli tomu plně obsazené, a tak je dopravci museli posílit.
11. 2. 2019|