TÉMA

Lionel Messi

Panama Papers dospěly k soudu. Kvůli kauze umírali novináři a odstupovali politici

V Panamě odstartoval proces v případu velkých daňových úniků, přesně osm let poté, co světová média popsala, jak se bohatí vyhýbají placení daní nebo perou ilegální peníze. Mezi sedmadvaceti obžalovanými v kauze Panama Papers jsou i zakladatelé právní kanceláře, která vše zprostředkovávala. Služby poskytovala prominentním politikům, podnikatelům i celebritám.
9. 4. 2024|

Týden obrazem: Planetu sužuje extrémní počasí, Rusko cvičí armádu a hvězdný Messi se z Barcelony přestěhoval do Paříže

Podle vědců z panelu při OSN se Země ohřeje o 1,5 stupně Celsia oproti předindustriální úrovni, otázkou pouze zůstává jak rychle. Překročení této hranice spustí nezvratné změny po celém světě. S extrémním počasím se potýkají v Kalifornii, rozsáhlé požáry ničí Řecko. V Tádžikistánu, nedaleko hranic s Afghánistánem, cvičila ruská armáda. Jeden z nejslavnějších sportovců světa Lionel Messi odešel z Barcelony do Paříže. 13. srpna si v Německu připomněli šedesáté výročí stavby Berlínské zdi. Nejen tyto události zachycuje fotogalerie zajímavých snímků uplynulého týdne.
14. 8. 2021|

Afghánský chlapec dostal vysněný dres s podpisem Messiho. Teď je terčem Talibanu

Malého afghánského fotbalistu Murtazu Ahmadího před třemi lety proslavila fotka na Facebooku, na které je oblečený do improvizovaného dresu z igelitové tašky s číslem 10. Tedy s číslem, které patří jeho fotbalovému idolu Lionelu Messimu. Fotka obletěla svět a Murtaza se dočkal dresu skutečného, i s podpisem. Rodině to ale způsobilo velké potíže.
14. 2. 2019|

Speciální tým našel trosky stroje, ve kterém letěl fotbalista Sala. Uvnitř je patrné jedno tělo

Po dvou týdnech od zmizení letadla, ve kterém cestoval argentinský fotbalista Emiliano Sala, našel speciální pátrací tým trosky stroje. Ve vraku je viditelné jedno tělo. Letoun se ztratil 21. ledna nad Lamanšským průlivem, z radarů zmizel poblíž jednoho z Normanských ostrovů.
4. 2. 2019|