TÉMA

Zdeněk Godla

Do začátku StarDance nezbývá ani měsíc. Kamera sledovala při tréninku herce Pavla Trávníčka

Do začátku další řady StarDance zbývá necelý měsíc. Divácky oblíbená soutěž se vrací na obrazovky po jednom roce pauzy, kterou způsobil koronavirus. O titul krále a královny tanečního parketu se letos bude vůbec poprvé ucházet třeba duchovní, tenistka nebo krasobruslař. Zato moderátoři pořadu jsou stálicemi. I jedenáctou řadou provede Marek Eben a Tereza Kostková. Poprvé tanečníky i diváky uvítají v sobotu 16. října.
19. 9. 2021|

Je čas na StarDance. V jedenácté řadě se bude tančit na charleston i Jiřího Suchého

Deset osobností a deset tanečníků se tradičně setká v taneční soutěži StarDance, jejíž jedenáctou řadu začne Česká televize vysílat 16. října. O titul královny či krále tanečního parketu se poprvé v historii show bude ucházet duchovní, tenistka a krasobruslař, tanečnímu umění se ale přiučí i účastníci z herecké a hudební branže. Leitmotivem letošního ročníku je čas.
15. 9. 2021|

Filmový vlak si nenechává ujet Krobot ani Havelka. Svezl se i severský thriller

V kinech se příští rok mohou tuzemští diváci těšit na novinky Jiřího Havelky nebo Miroslava Krobota. Oba filmaři během léta natáčí své nové snímky, na obou titulech se podílí Česká televize. Do biografů už na začátku srpna míří také severská detektivka Marco, v níž si zahrál mimo jiné Zdeněk Godla. Všechny tři tituly spojuje železnice.
24. 7. 2021|

Farářka, Franta z Mostu i princ z Popelky. Na parket StarDance vtrhne na podzim deset nových osobností

Česká televize odhalila osobnosti, které zatančí v jedenácté řadě StarDance. Divácky oblíbená soutěž, v níž známé tváře soutěží s profesionálními tanečníky a tanečnicemi, se na obrazovky vrátí na podzim. O králi a královně tanečního parketu opět rozhodne jak profesionální porota ve studiu, tak diváci u obrazovek svým hlasováním.
20. 4. 2021|

Osud „božského Čecha“. Petr Václav zfilmuje život skladatele Josefa Myslivečka

V Itálii ho nazývali Il divino Boemo, tedy „božský Čech“, přesto v roce 1781 v Římě zemřel chudý a osamělý na syfilis. Život významného skladatele, jehož obdivoval i Mozart, chce v historickém velkofilmu připomenout režisér a scenárista Petr Václav. Nastudování Myslivečkovy hudby se ujme soubor Collegium 1704.
1. 4. 2019|
168 HODIN

A příště už nedržet úhel. Seriál Most! odkryl herecký talent Zdeňka Godly

„Drž úhel,“ napomíná hostinský Eda romského popeláře Frantu v televizním seriálu Most! a nutí ho sedět za stolem tak, aby nebyl vidět z ulice. Pro postavu mosteckého Roma i pro jeho představitele Zdeňka Godlu ovšem platí všechno, jen ne neviditelnost. Režiséři i seriáloví kolegové se shodují, že v neherci Godlovi dřímal přirozený talent, který se naplno projevil právě v Mostu!.
4. 2. 2019|