TÉMA

Kostelec nad Labem

Labe na Ústecku zůstává na třetím stupni, zvolna klesá. Situace se zklidňuje i jinde v Česku

Hladina Labe v Ústeckém kraji začala velmi pozvolna klesat, třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň ale stále platí v Ústí nad Labem, Děčíně i Litoměřicích. Na Pardubicku klesla v noci hladina Labe z třetího na druhý stupeň, první povodňový stupeň platí na Labi v Mělníku, na Sázavě a na Berounce. Hladina Vltavy v Českém Krumlově byla v sobotu odpoledne na třetím stupni, ale od středy kolísá mezi druhým a třetím. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) znovu varuje před povodněmi.
6. 1. 2024Aktualizováno6. 1. 2024, 11:59|

Praha uzavřela protipovodňová vrata. Toky zůstávají po vydatných deštích dál rozvodněné

Kvůli zvyšující se hladině Vltavy uzavřela Praha náplavky u řeky i protipovodňová vrata na Čertovce. Reaguje tak na zvyšující se hladiny na středních a dolních tocích s tím, jak odtéká voda po deštích z posledních dní. Hranice bdělosti stále platí na desítkách míst, druhý pohotovostní stupeň vyhlásili vodohospodáři u dvou lokalit.
16. 4. 2023Aktualizováno16. 4. 2023, 19:15|

Praha se vrací k trolejbusům. Využít toho chce i Středočeský kraj, některým obcím však vadí troleje

Pražský dopravní podnik (DPP) se po padesáti letech vrací k trolejbusové dopravě. Dopravce už má vytipovaných několik tras, kde by mohla nahradit současné autobusové linky. Zavést je chce i Středočeský kraj, a to z hlavního města do Brandýsa nad Labem. Hejtmanství navrhovalo i druhou trať, a to z Prahy do Kostelce nad Labem. Od té ale nakonec upustí, protože značná část obcí a měst byla proti tomuto způsobu dopravy.
26. 10. 2021|

Obyvatelé Borku chtějí jezdit do Brandýsa kratší objížďkou. Město jim to nechce povolit

Obyvatelé středočeského Borku si ztěžují na to, že nemohou mít výjimku, aby užívali výrazně kratší objízdnou trasu do nedalekého Brandýsa nad Labem. Kvůli opravě silnice mezi obcemi musí místní jezdit delší cestou přes Kostelec nad Labem. Sepsali proto petici. Odbor dopravy i vedení města udělení výjimek zamítly.
13. 7. 2021|

Na Mělnicku hořela jídelna, před plameny z ní uteklo téměř třicet lidí

V Kostelci nad Labem na Mělnicku hořela jídelna, před příjezdem hasičů ji stihlo opustit 27 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř možných, na místě zasahovalo 11 jednotek. Příčina ani škoda zatím nejsou známy, řekla mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová.
10. 7. 2021Aktualizováno10. 7. 2021, 21:54|
Počasí

Ve Vsetínské Bečvě se utopil vodák, druhý je ve vážném stavu. Rozvodněné hladiny ale klesají

Regionální záplavy, které postihly Česko, mají další oběť. Zemřel jeden ze dvou vodáků, kteří se převrátili na Vsetínské Bečvě pod splavem v Hovězí. Druhý je ve vážném stavu. Situace na tuzemských řekách se přitom uklidňuje. Třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň již neplatí na žádném místě, druhý stupeň zůstává pouze na Novohradce a Chrudimce. Oběť velké vody oznámil Lopeník na Slovácku. V pondělí ještě může pršet na východě České republiky, zejména v Beskydech.
22. 6. 2020Aktualizováno22. 6. 2020, 21:09|

Po střelbě v Kostelci nad Labem je žena v nemocnici. Někdo se ji zřejmě pokusil zabít

Policisté zasahovali při střelbě v Kostelci nad Labem, při které utrpěla zranění strarší žena a vrtulník ji musel přepravit do nemocnice. Podle informací ČTK šlo zřejmě o pokus o vraždu. Policejní mluvčí Michaela Richterová uvedla, že si případ přebírá středočeská kriminální policie.
10. 7. 2019|

Polovina problematické dodávky polského hovězího byla zajištěna, tvrdí veterinární správa

Zatím se v Česku podařilo zadržet nebo vrátit do Polska asi polovinu z dodávek problémového hovězího masa. V pátek uvedl ministr zemědělství, že se do Česka dostalo asi 300 kilogramů masa. Více než sto kilogramů se dostalo do Prahy, tam byla zhruba polovina zajištěna ve skladu a maso půjde na likvidaci.
2. 2. 2019Aktualizováno2. 2. 2019, 15:08|