TÉMA

Marcela Augustová

Když režisér zavolá „vyfič“, musím zmizet, protože něco zakrývám, říká o moderování Událostí Augustová

Říká se jí „máma volebního vysílání“, každé volby totiž prochází mezi grafy a seznamuje s průběžnými i konečnými výsledky hlasování. Moderuje Události, nejdřív ve studiu pouze vsedě, poslední roky vestoje, za chůze a někdy i z venku. Přesto by se Marcela Augustová klidně vrátila k práci krajánka v Libereckém kraji, kde se zpravodajstvím po zkušenostech s publicistkou v polovině 90. let začínala. Tehdy ještě posílala kazety s reportážemi do Prahy autobusem. „Nikdy se nestalo, že by nedojela,“ říká v podcastu Background ČT24, který zpovídá české novináře a novinářky.
5. 1. 2022|

Na začátku jsem šla pokaždé na kobereček, říká Písařovicová. Po 16 letech v ČT končí

Moderátorka Daniela Písařovicová odchází po 16 letech z České televize. Nezvykle byla tedy sama hostem Interview ČT24. Vzpomínala na začátky v televizi, kdy po vysílání plakala, protože jí nešly rozhovory, nebo na momenty, které byly emocionálně nejnáročnější nebo stresující. Rozhovor vedla Světlana Witowská.
23. 12. 2020|

Drahoš rok po prohře: Tvrdili, že jsem iluminát, patřím k Bakalovi a vítám migranty. Nefér kroků byla spousta

O víkendu je to přesně rok od druhého kola prezidentských voleb. Miloš Zeman se v nich stal podruhé hlavou státu, když porazil Jiřího Drahoše. Rozdíl mezi nimi byl nakonec 2,75 procenta, hlasovat přišlo přes 66 procent voličů. Před rokem se oba kandidáti utkali ve vysílání České televize v závěrečném předvolebním duelu. Rozhovor s Jiřím Drahošem vedla v pátečních Událostech, komentářích ČT24 Marcela Augustová.
26. 1. 2019|