TÉMA

Petr Kostka

František Němec slaví osmdesáté narozeniny. Gentleman divadla, shodují se kolegové

František Němec slaví osmdesáté narozeniny. Oblíbený herec ztvárnil před kamerou desítky komických i vážných postav. Třeba ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku. Jeho kolegové o něm hovoří jako o gentlemanovi českého divadla. Kromě Národního divadla stále působí i v komornějším pražském Ungeltu.
9. 8. 2023|

Zájem o dovolenou v Tunisku roste. Cestovatelům se uvolňují podmínky

Už příští víkend vypraví české cestovní kanceláře první lety do Tuniska. Oblíbená destinace se od tohoto týdne více uvolnila pro cestování. Ministerstvo zdravotnictví vyžaduje po příjezdu do Česka kratší, minimálně pětidenní karanténu a test. Očkovaní mají návrat do vlasti bez omezení.
29. 8. 2021|

Cestovní kanceláře se chystají na turistickou sezonu. Za hranice plánuje vyrazit až milion Čechů

Cestovní kanceláře s optimismem vyhlížejí začátek turistické sezony. Někteří z prodejců hlásí oproti loňsku až trojnásobný zájem o letní dovolenou. Dovolenkáři si podle nich zvykli na protikoronavirová opatření, podle odhadů cestovních kanceláří má o dovolenou u moře letos zájem až jeden milion Čechů. Při cestování jim přitom pravděpodobně budou pomáhat covidové pasy, jejichž koncept chystá EU.
11. 4. 2021|

Vánoční pohádky vystřídají na ČT zaměněné děti, Němcová i nové časosběry Heleny Třeštíkové

Česká televize chystá novinky na blížící se svátky i začátek roku 2021. Vánoční program by měl slovy generálního ředitele Petra Dvořáka divákům dopřát, aby „si odpočinuli od šílené doby“. Třeba u nových pohádek. V lednu na ně čeká hraný příběh o spisovatelce Boženě Němcové nebo nové časosběrné dokumenty v režii Heleny Třeštíkové. Oblíbené kriminální seriály ukážou vyšetřování v současném Brně i prvorepublikové Praze.
15. 12. 2020|

Velké cestovní kanceláře obnovily prodej na léto, začínají Řeckem či Bulharskem

V nabídce velkých cestovních kanceláří se objevily zájezdy na letní turistickou sezonu. Exim Tours zatím nabízí Řecko, Fischer kromě Řecka prodává i Bulharsko. V pondělí obě cestovní kanceláře chtějí nabídku rozšířit. Alexandria začala s cestami do Bulharska, Chorvatska, Maďarska a na Slovensko. Navíc vybrané hotely a penziony vyhradila pro české zákazníky. Vyplývá to z vyjádření zástupců cestovních kanceláří.
8. 6. 2020|

Lidé hromadně ruší zájezdy. Bojí se koronaviru

Kvůli doporučení nejezdit do Itálie a obavám z koronaviru lidi hromadně ruší zájezdy. A to nejen na nejbližší dny, ale i ty na léto. Cestovní kanceláře už teď hlásí poloviční zájem ve srovnání s loňským jarem. Stát připraví návrhy, jak firmám a živnostníkům z oboru cestovního ruchu pomoci například odložením splácení daní. V pondělí to po jednání se zástupci cestovních kanceláří řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).
9. 3. 2020Aktualizováno9. 3. 2020, 20:45|

Osmnáctiletý filmař dávno vyletěl z hnízda. Do kin uvedl celovečerní snímek o letcích

David Balda má už od mládí jasno, čím chce být – filmařem. A se svým snem nečeká, filmy s celovečerní stopáží točí už jako student gymnázia. Podílí se na nich i jako scenárista a kameraman. Před pár dny představil publiku svůj nejnovější snímek Narušitel. K dramatu z prostředí letiště v dobách socialismu ho inspirovaly vzpomínky jeho dědy, bývalého vojenského pilota.
25. 1. 2019|