TÉMA

Bedřichov

Kvůli zrušené Jizerské padesátce přijde Bedřichov a okolí o desítky milionů, odhaduje starosta

Bedřichov a okolní obce na Jablonecku přijdou kvůli zrušenému závodu běžkařů Jizerská 50 řádově o desítky milionů korun, řekl starosta Bedřichova Petr Holub (NK pro Bedřichov). Velká ztráta je to podle něj zejména pro podnikatele v cestovním ruchu, restaurace, bufety, ubytovatele. Loni se Jizerské 50 zúčastnilo přes devět tisíc profesionálních i amatérských závodníků.
5. 2. 2024|

Kolapsu dopravy v Jizerských horách má předejít nový systém. Řidiče navede na nevytížená parkoviště

Návštěvníci Jizerských hor mají k dispozici nový dopravně-informační systém. Má zabránit kolapsu hlavně v horském středisku Bedřichov a řidiče nasměrovat k méně zaplněným parkovištím. Systém za dvanáct milionů zaplatil Liberecký kraj.
26. 1. 2024|

V horských obcích volilo více lidí, než kolik mají obyvatel. Vítězil tam Pavel

V některých horských obcích přišlo ke druhému kolu prezidentské volby i třikrát více lidí, než kolik v nich žije obyvatel. Podle oslovených obcí jsou za nárůstem zejména lyžaři a běžkaři, využili voličské průkazy. V horských střediscích vítězil Petr Pavel – ve Špindlerově Mlýně, kde se o tomto víkendu koná světový pohár v lyžování, získal téměř 88 procent hlasů, v Peci pod Sněžkou nebo Bedřichově mu dalo hlas okolo devadesáti procent voličů.
28. 1. 2023|

Na Maliníku je nová otočka, k Jizerské magistrále se díky ní dostanou autobusy z Jablonce

Autobusy z Jablonce a Janova nad Nisou začaly jezdit takřka až do stopy Jizerské magistrály. Nově začala fungovat točna na Maliníku, linka 101 tedy pojede z Bedřichova ještě dál. Zároveň vznikl odbočovací pruh k parkovišti na Maliníku, který by měl zlepšit plynulost provozu na silnici přes Bedřichovské sedlo.
1. 12. 2022|

Lidé v izolaci nebudou moci hlasovat v komunálních volbách. Malé obce se obávají ovlivnění výsledků

V komunálních volbách tentokrát nebudou moci hlasovat lidé, které covid-19 poslal do izolace. Právě omezení pohybu z důvodu ochrany veřejného zdraví je podle zákona překážkou ve volebním právu. Podle opozice to může hlavně v menších obcích ovlivnit hlasování.
18. 9. 2022|

Březen odstartoval mrazivým ránem

Meteorologické jaro začalo v Česku mrazivým ránem. Na horách klesla teplota v úterý nad ránem i pod minus dvacet stupňů Celsia. V nižších polohách bylo obvykle tři až osm stupňů pod bodem mrazu, ojediněle minus deset. Na Facebooku to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Jako meteorologické jaro se označuje období od začátku března do konce května.
1. 3. 2022Aktualizováno1. 3. 2022, 10:45|

Policie otevřela příjezdy do Bedřichova. Ráno byly zavřené kvůli náporu běžkařů

Policie v neděli krátce před půl osmou opět uzavřela příjezdové cesty do Bedřichova na Jablonecku kvůli náporu běžkařů. Okolo 10:00 provoz obnovila v obou směrech, tedy od Jablonce nad Nisou i od Liberce. Hlídky zůstávají ale na místě kvůli dohledu, potvrdil regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Starosta obce Petr Holub (SLK) uvedl, že parkovací kapacity jsou v neděli dostačující. Policie v neděli také reguluje provoz ve směru k horskému středisku Pustevny v Beskydech.
10. 1. 2021Aktualizováno10. 1. 2021, 17:32|

Policie otevřela příjezd k Bedřichovu zavřený kvůli běžkařům. Horská střediska v sobotu čelila náporu

Policie v sobotu na několik hodin uzavřela všechny příjezdové silnice do Bedřichova na Jablonecku po náporu běžkařů. Kvůli jejich autům byly komunikace nepropustné. Na místě řídili provoz dopravní policisté. Silnice se opět otevřela okolo 16:00 s apelem na řidiče, aby respektovali dopravní značení a omezení, informoval regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský. Zavřená dále ale zůstává do neděle kvůli dopravnímu kolapsu silnice na Pustevny v Beskydech. A i další zimní areály čelily během soboty náporu turistů.
9. 1. 2021Aktualizováno9. 1. 2021, 19:15|
doprava

V Krkonoších hrozí pády stromů, na Božím Daru chtějí závory kvůli neukázněným řidičům

Doprava se na silnicích komplikuje i v sobotu. Na dálnici D1 způsobila nehoda kamionu sedmikilometrovou kolonu. Se sněhem bojují silničáři na kalamitou uzavřeném Božím Daru. Tam chtějí kvůli neukázněným řidičům nainstalovat i závory. Na některých středočeských silnicích leží rozbředlý sníh, místy se mohou tvořit závěje nebo sněhové jazyky. Řidiči by měli být opatrní hlavně na menších cestách, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Sněhově jazyky se však mohou tvořit i na dalších místech republiky.
12. 1. 2019Aktualizováno12. 1. 2019, 19:38|