TÉMA

Heathrow

Situace na britských letištích se po znovuzprovoznění elektronických bran vrátila k normálu

Kvůli selhání elektronických bran, které urychlují pasovou kontrolu, se v sobotu na britských letištích tvořily dlouhé fronty. Po příletu se tak cestující museli připravit až na několikahodinové čekání. Večer se ale podařilo problémy vyřešit, brány jsou opět funkční a provoz na letištích se vrátil k normálu, oznámilo na Twitteru britské ministerstvo vnitra.
27. 5. 2023Aktualizováno27. 5. 2023, 21:18|

Přípravy na pohřeb Alžběty II. vrcholí. Do Londýna přijíždějí delegace z celého světa, dorazil už i Biden

Americký prezident Joe Biden přiletěl v sobotu pozdě večer do Londýna na pondělní pohřeb královny Alžběty II. Podle britského listu The Guardian neformální jednání šéfa Bílého domu s novou britskou premiérkou Liz Trussovou, původně plánované na neděli, bylo přesunuto na středu na okraj zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku. Pondělní pohřeb budou podle médií provázet obří bezpečnostní manévry, očekává se pět stovek hlav států a do Londýna zamíří asi milion lidí. Má jít patrně o nejsledovanější akci v britských dějinách.
18. 9. 2022Aktualizováno18. 9. 2022, 22:02|

Z keňského letadla vypadl do jedné z londýnských zahrad muž

Na zahradě v londýnském Claphamu bylo v neděli odpoledne objeveno tělo muže, který podle policie zřejmě vypadl z letadla na trase z keňské metropole Nairobi na londýnské letiště Heathrow. Policie následně ve spodní části letounu, kde se muž zřejmě skrýval, objevila tašku, vodu a jídlo. Podle společnosti Kenya Airways letadlo prošlo kontrolou a nebyly objeveny žádné škody.
2. 7. 2019|

Ranveje na Heathrow zely prázdnotou. Kolem prý létal dron

Londýnské letiště Heathrow zastavilo z preventivních důvodů asi na hodinu všechny odlety v reakci na zprávy, že v jeho okolí byl spatřen bezpilotní letoun. Po půl osmé večer obnovilo provoz. Na konci prosince postihl stejný problém další z londýnských letišť Gatwick.
8. 1. 2019Aktualizováno8. 1. 2019, 20:24|