TÉMA

Dopravní společnost Ústeckého kraje

Antimonopolní úřad uspěl s kasační stížností v případu nákupu autobusů pro Ústecký kraj

Nejvyšší správní soud (NSS) se zastal Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který v roce 2019 zakázal Dopravní společnosti Ústeckého kraje (DSÚK) nákup devadesáti autobusů na základě rámcové smlouvy. Tento zákaz v roce 2020 zrušil svým rozsudkem Krajský soud v Brně, antimonopolní úřad proti němu ale podal kasační stížnost k NSS, který jí nyní vyhověl. Rozhodnutí je dostupné na úřední desce soudu.
1. 4. 2022|

Spor o autobusy za miliardu pro Ústecký kraj pokračuje. Řešit ho bude znovu Krajský soud v Brně

Spor mezi Dopravní společností Ústeckého kraje (DSÚK) a Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) o zakázku na 161 autobusů za více než miliardu korun míří zpět k brněnskému krajskému soudu. Nejvyšší správní soud (NSS) vyhověl kasační stížnosti antimonopolního úřadu, který kraji nákup autobusů před dvěma roky zakázal. Vyplývá to z rozsudku dostupného na úřední desce soudu. Podle ÚOHS byly rámcové smlouvy na dodávky autobusů v rozporu se zákonem, krajský soud ale jeho rozhodnutí loni zrušil.
18. 10. 2021|

V Ústeckém kraji před volbami vzbuzuje vášně převod nemocnice nebo nákup autobusů

V Ústeckém kraji po čtyři roky vládli křehkou většinou komunisté s ČSSD a SPD-SPO. Koalice tak při vyjednávání obešla vítězné hnutí ANO, které se dostalo do opozice. Premiér Andrej Babiš (ANO) to tehdy nazval neskutečnou prasárnou. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) argumentoval, že se raději spojí s lidmi, které zná.
4. 9. 2020|

Ústecký kraj dostal pokutu za nákup autobusů, část z nich už jezdí. Zatím je nepravomocná

Dopravní společnosti Ústeckého kraje (DSÚK) hrozí, že bude muset platit osmnáctimilionovou pokutu. Nepravomocně jí ji uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže za chyby v soutěži na nákup autobusů. Rozhodnutí zatím není pravomocné. Náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek (KSČM) řekl, že rozhodnutí není překvapivé, věří, že se společnost odvolá.
4. 5. 2020Aktualizováno4. 5. 2020, 15:08|

Autobusy v Ústeckém kraji jezdí, někteří řidiči ale neznají trasy. Jízdné nevybírají

Ústeckému kraji se podařilo zažehnat hrozbu, že část regionu zůstane v pondělí ráno bez autobusů. Od rána vyjely všechny spoje. Poté, co dosavadní dopravce TD Bus odstoupil od smlouvy, dohodl se kraj na dočasné náhradní dopravě s jedenácti menšími firmami. Jejich nástup se ale neobešel beze zmatků, někteří řidiči neznali přesně trasy a nedovedli cestujícím poradit.
7. 1. 2019Aktualizováno7. 1. 2019, 17:41|

Ústecký kraj sehnal náhradu za TD Bus. Autobusy vyjedou, někde jich ale bude méně

Ústecký kraj oznámil, že zajistil autobusové spoje po firmě TD Bus, která ve čtvrtek nečekaně odstoupila od smlouvy s krajem. Společnost zajišťovala svými 33 autobusy 467 spojů v okolí Podbořan, Vejprt a v západní části Lounska. Kraj uvedl, že na Vejprtsku od pondělí pojede jen asi polovina spojů, ve zbylých dvou oblastech bude náhrada zajištěna úplně. Dočasně budou spoje v těchto regionech pro cestující zdarma.
4. 1. 2019Aktualizováno4. 1. 2019, 20:06|