TÉMA

Brie Larsonová

Filmová upoutávka týdne: Jamie Foxx doufá ve spravedlnost jako odsouzenec na smrt

Justiční boj u případu odsouzence s trestem smrti rozehrává americký režisér Destin Cretton ve filmu Just Mercy (Jen spravedlnost), který se zakládá na biografické knize. Do hlavních rolí obsadil oscarového Jamieho Foxxe spolu s Michaelem B. Jordanem a Brie Larsonovou, s níž spolupracoval i na svých předešlých snímcích. Jako první mohou Just Mercy vidět diváci na filmovém festivalu v Torontu, do Česka se chystá v lednu.
8. 9. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Brie Larsonová si otevírá obchod s jednorožci

Herečka Brie Larsonová v současné době zažívá velkou slávu díky roli komiksové superhrdinky Captain Marvel, ale nebrání jí to předvést i něco jiného. Zrežírovala totiž také svůj debutový snímek, který magickým způsobem vypovídá o těžkostech spojených s dospělostí.
30. 3. 2019|

Recenze: Captain Marvel má ke spasitelce daleko. Samotnou ji jen tak tak zachraňuje komedie

Studio Marvel se ve své komiksové sérii vytasilo s prvním filmem věnovaným některé z jejich superhrdinek. Volba padla na Captain Marvel, ale žádný zázrak se nekoná. Snímek je potvrzením toho, že Marvel ví, jak natočit fungující blockbuster, který vydělá neskutečné peníze, avšak neumí se odvázat. Výsledkem je slušná dvouhodinová zábava, které však chybí vlastní tvář.
10. 3. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Marvel vysílá do boje novou superhrdinku. Vrací se kvůli tomu do 90. let

Studio Marvel letos se svými komiksovými tituly kraluje kasovním žebříčkům a v příštím roce nechce polevit. Kromě dalšího dílu v sérii Avengers uvede i novou postavu – superhrdinku Captain Marvel, která má sice pozemské kořeny, ale svou moc získala v mezihvězdném prostoru. V kinech odvypráví svůj příběh v březnu.
8. 12. 2018|