TÉMA

Mamba

USA pošlou Ukrajině rakety dlouhého doletu a techniku v hodnotě dvou miliard dolarů

Spojené státy poskytnou Ukrajině další vojenskou pomoc v hodnotě 2,175 miliardy dolarů (asi 47,7 miliardy korun). Obsahovat bude mimo jiné systémy protivzdušné obrany Hawk i nově vyvinuté rakety GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb), které mohou být odpalovány i ze systémů HIMARS a mají dolet až sto padesát kilometrů. Na tiskové konferenci to v pátek oznámil tiskový mluvčí Pentagonu Patrick Ryder.
3. 2. 2023|

Za smrt majitelky mamby nikdo další nemůže, zjistila policie a případ odložila

Pražská policie odložila případ smrti ženy, kterou uštkla mamba zelená. Neprokázalo se cizí zavinění. ČT to sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. Incident se stal začátkem října v pražských Hlubočepích. Třicetiletá žena po necelých dvou týdnech v nemocnici zemřela. Následná pitva potvrdila, že příčinou její smrti bylo hadí uštknutí.
18. 2. 2019|

Nikdy neodstoupím, nech si to všichni zapamatují! ... a další výroky roku 2018

Další kauzy premiéra Andreje Babiše, tradiční bonmoty prezidenta Miloše Zemana, několik odhalení opsaných vysokoškolských prací, potíže se stavbou dálnic i jejich zimní údržbou, prezidentské i komunální a senátní volby. I takový byl v Česku rok 2018 – připomeňte si ho ve výběru některých výrazných výroků.
31. 12. 2018|

Odchycená mamba našla nový domov u herpetologa v pracovně

Mamba zelená, která počátkem října unikla z domu v pražských Hlubočepech, zůstává u herpetologa Tomáše Bublíka, jenž ji odchytil. Smrtelně jedovatému hadovi vytvořil terárium přímo ve své pracovně.
27. 11. 2018|

Žena uštknutá mambou zelenou v Praze zemřela v nemocnici

Žena, která ležela v nemocnici po uštknutí mambou zelenou v pražských Hlubočepích, zemřela. Příčina úmrtí ale nesouvisí s hadím uštknutím. ČT to sdělil mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Filip Brož.
12. 10. 2018|

Mambu, která unikla v Hlubočepích, chytili. Byla na stromě v zahrádkářské kolonii

Uprchlá samice mamby zelené je naživu a navíc se dostala z domu v pražských Hlubočepích, odkud v úterý zmizela. Hada našla žena na stromě v zahrádkářské osadě vzdálené asi 200 metrů, kde ho odchytil pracovník pražské zoo. Než mamba v úterý zmizela, uštkla v domě jinou ženu, která je stále v nemocnici ve vážném stavu. Antisérum sice zabralo, projevily se ale jiné potíže.
5. 10. 2018Aktualizováno5. 10. 2018, 19:57|

Pacientka uštknutá mambou zůstává v umělém spánku. Had je stále na útěku, může ale být už mrtvý

Třicetiletá žena, kterou v pražských Hlubočepích uštkla mamba zelená, je stále v umělém spánku, její stav zůstává vážný. Hada, jehož majitelkou je zřejmě uštknutá žena, se zatím nepodařilo odchytit. Plaz zůstal podle policie zřejmě v domě, s velkou pravděpodobností je mrtvý. Obyvatele domu policie evakuovala. Lidi zároveň nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají volat na linku 158.
4. 10. 2018Aktualizováno4. 10. 2018, 18:40|

Smrtelně nebezpečná mamba, která unikla z bytu, uštkla ženu. Chovatel neměl povolení

V pražských Hlubočepích v ulici V Bokách I unikla v úterý večer smrtelně jedovatá mamba zelená. Hada se zatím nepodařilo odchytit. Policie nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají lidé volat na linku 158. Had uštkl jednu ženu, záchranáři ji odvezli do nemocnice na Karlově náměstí. Majitel neměl k chovu jedovatého hada povolení.
3. 10. 2018Aktualizováno3. 10. 2018, 19:19|