TÉMA

Nicole Kidmanová

V Hongkongu si nepustí seriál s Kidmanovou. Cenzura dříve škrtala i v Simpsonových či Klubu rváčů

Kolem života tří cizinek v Hongkongu se točí seriálová novinka Expats. Diváci z tohoto města si ale první díly nepustí, nejspíše proto, že obsahují scény z takzvané deštníkové revoluce namířené proti čínské vládě. Nejednalo by se o první cenzuru zahraniční tvorby v Číně.
31. 1. 2024|

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée, natočil film Klub poslední naděje a seriál Sedmilhářky

Ve věku 58 let zemřel kanadský režisér a producent Jean-Marc Vallée. Získal cenu Emmy za režii populárního seriálu HBO Sedmilhářky, jeho drama Klub poslední naděje z roku 2013 získalo několik nominací na Oscara. Vallée o víkendu náhle zemřel na své chatě u kanadského Quebecu.
27. 12. 2021|

Požáry v Austrálii mají už 24 obětí. Soustrast vyjádřila i královna Alžběta II.

Už čtyřiadvacet obětí si vyžádaly rozsáhlé požáry, které několik měsíců sužují hlavně jihovýchod Austrálie. V neděli si můžou díky nižším teplotám hasiči a obyvatelé postižených oblastí trochu vydechnout, napsala agentura Reuters. Podle meteorologů se ale vysoké teploty brzy zase vrátí. Premiér Scott Morrison varoval, že požáry mohou trvat i měsíce. Hasičům za jejich práci poděkovala i královna Alžběta II. Celebrity posílají na pomoc peníze.
5. 1. 2020Aktualizováno5. 1. 2020, 15:39|

Filmová upoutávka týdne: Stehlík se uhnízdí v kinech. Knižní bestseller získal Elgorta i Kidmanovou

Román Stehlík od Donny Tarttové se dočkal zfilmování. Kniha, která se řadí mezi výrazné zástupce současné americké prózy, přilákala řadu známých herců a hereček. V hlavní roli se představí pětadvacetiletý Ansel Elgort, vedle něj se ale objeví i Nicole Kidmanová nebo Jeffrey Wright. V jedné z rolí diváci poznají také Finna Wolfharda, který se podílel na populárním seriálu Stranger Things nebo hororu To.
1. 6. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Russell Crowe je kazatel, který věří, že zbaví syna homosexuality

Herec Joel Edgerton se podruhé pustil do režie celovečerního filmu a vybral si příběh podle skutečné události; kazatel se v něm rozhodne řešit homosexualitu svého syna tím, že ho pošle na terapii, která ho má jiné orientace zbavit, což naráží na problém, že to nefunguje. Do hlavních rolí filmu Boy Erased získal Edgerton výrazné herecké kolegy – Russella Crowea a Nicole Kidmanovou.
3. 11. 2018|