TÉMA

Libor Lukáš

Ústavní soud odmítl stížnost exhejtmana Lukáše kvůli hlasování zastupitelů o zlínské nemocnici

Definitivním neúspěchem skončila žaloba kvůli hlasování zastupitelů Zlínského kraje, kteří předloni schválili stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně. Ústavní soud odmítl stížnost žalobce, bývalého hejtmana Zlínského kraje z let 2004 až 2008 Libora Lukáše (dříve ODS). U soudů se domáhal určení, že krajské zastupitelstvo nezákonně zasáhlo do práva občanů vyjádřit se ke stavbě, když bod o nemocnici zařadilo na program zasedání na poslední chvíli. Podle soudů ale zastupitelé postupovali v souladu se zákonem.
24. 2. 2021|

Další překážka stavby nové zlínské nemocnice. Tendr napadl neúspěšný uchazeč

Soutěž na projekt nové krajské nemocnice ve Zlíně přezkoumá správní soud. Společnost JIKA-CZ, která se o zakázku neúspěšně ucházela, podala žalobu proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který soutěž schválil. Stavbu prosazoval dřívější hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL), krajské zastupitelstvo ji odsouhlasilo ještě před volbami, smlouvu s projektantem už ale Čunek nepodepsal. Zástupci nové krajské koalice hnutí ANO, Pirátů, ODS a ČSSD stavbu kritizují a chystají se projekt zrušit.
17. 12. 2020|

Odcházející hejtman může podepsat zakázku na projektanta zlínské nemocnice. Soutěž byla podle úřadu v pořádku

Odcházející hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) může podepsat veřejnou zakázku na projektanta nové krajské nemocnice ve Zlíně. Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zamítl rozklad, který způsob výběru projektanta napadal. Zástupci vznikající nové krajské koalice ANO, Pirátů, ODS a ČSSD Čunka opět vyzvali, aby projekt na výstavbu nemocnice nepodepisoval.
22. 10. 2020Aktualizováno22. 10. 2020, 13:00|

Volby ve Zlínském kraji mohou ovlivnit i osud nové krajské nemocnice

Zlínský kraj byl jedním z mála, které ve volbách v roce 2016 nezasáhla vlna vítězství ANO. Do vedení se postavila koalice vedená Jiřím Čunkem (KDU-ČSL), který se snaží prosadit kontroverzní plány na stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně. V končícím volebním období obyvatele kraje poznamenal zejména nepovedený start železniční revoluce nebo nedokončený systém integrované dopravy.
4. 9. 2020|

Spor o stavbu nemocnice ve Zlíně pokračuje. Soud opět posoudí její schválení na zastupitelstvu

Schválení stavby nové krajské nemocnice zastupiteli Zlínského kraje opět posoudí Nejvyšší správní soud (NSS). Bývalý hejtman Libor Lukáš (dříve ODS) podal kasační stížnost na rozhodnutí brněnského krajského soudu, který žalobu kritiků postupu schválení stavby zamítl.
21. 7. 2020|

Bývalý zlínský hejtman Lukáš a zástupci lékařů chtějí, aby hlasování o nové nemocnici posoudil soud

Bývalý hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš (tehdy ODS), předseda Okresního sdružení České lékařské komory Zlín Jaromír Bernátek nebo krajský předseda Sdružení praktických lékařů Lubomír Nečas se obrátili na Krajský soud v Brně. Chtějí, aby posoudil, jestli rozhodování zastupitelů Zlínského kraje z loňského prosince o stavbě krajské nemocnice ve Zlíně bylo v souladu se zákony.
24. 2. 2020Aktualizováno24. 2. 2020, 17:08|
Senátní volby 2018

Jedna z mála lidoveckých radostí. Uherskobrodský starosta Kunčar obhájil post senátora

Senátorem za Zlínsko zůstane uherskobrodský starosta Patrik Kunčar (KDU-ČSL). Stejně jako před čtyřmi roky porazil bývalého zlínského hejtmana Libora Lukáše (za Soukromníky). Kunčar ve druhém kole získal 60,77 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 18,81 procenta voličů.
13. 10. 2018Aktualizováno13. 10. 2018, 17:42|
Senátní duely

Senátní duel ve Zlíně: Důraz na dálnice, ale i otázka migrace

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola, a mají tak šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. Ve volebním obvodu číslo 80 Zlín se utkají Patrik Kunčar (KDU-ČSL), který v prvním kole získal 33,39 procenta hlasů, a Libor Lukáš (nestr. za Soukromníky) se ziskem 27,21 procenta.
11. 10. 2018|