TÉMA

Libor Michálek

168 hodin: Whistleblower Benýšek se vrací na resort spravedlnosti, náměstek Stanislav po sérii afér naopak mizí

Aféra kolem ředitele insolvenčního odboru na resortu spravedlnosti končí. V listopadu podal Jan Benýšek protikorupční podnět, ve kterém už podruhé upozornil na manipulace se zkouškami insolvenčních správců. Ty se děly před osmi lety na odboru vedeném Antonínem Stanislavem, kterého si současný ministr Pavel Blažek (ODS) přivedl s sebou jako náměstka. Den poté, co úředník podnět podal, mu na resortu zrušili místo. Všem dnům ale není konec — náměstek po sérii afér náhle mizí a úředník se na ministerstvo vrací. Pro pořad 168 hodin natáčel Václav Crhonek a Jakub Hříbek.
3. 3. 2024|

Upozornili na problémy, přišli o místo. Pořad 168 hodin popsal případy dvou whistleblowerů

Dva úředníci se domnívají, že ztratili práci na ministerstvech dopravy a spravedlnosti kvůli upozornění na nesrovnalosti. V případě úředníka z ministerstva dopravy už rozhodl soud. A poprvé v historii dal whistleblowerovi za pravdu. V Česku se ale lidé, kteří se nebojí poukázat na problém, dlouhodobě potýkají s obtížemi, ukázali pro pořad 168 hodin reportéři Václav Crhonek a David Sebíň.
4. 12. 2023|

O funkci prezidenta republiky se uchází jednadvacet zájemců

Na ministerstvu vnitra se přihlásilo jednadvacet uchazečů o funkci budoucího prezidenta republiky. Zájemci o funkci hlavy státu museli na resort doručit potřebné dokumenty do úterních čtyř hodin odpoledne. Vnitro nakonec započítalo i přihlášku, která přišla e-mailem, uvedla mluvčí resortu Klára Dlubalová. Před pěti lety se nominovalo dvacet uchazečů. První kolo volby se koná 13. a 14. ledna, organizace voleb bude stát zhruba 800 milionů korun.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 23:01|

Marek Hilšer bude usilovat o Hrad, chce být občanským kandidátem

Senátor Marek Hilšer oznámil, že se chce v roce 2023 znovu ucházet o prezidentský úřad. Ve čtvrtek prohlásil, že chce být občanským kandidátem, proto začne objíždět obce a sbírat podpisy občanů. Při minulé kandidatuře mu petiční podpisy nestačily, do volby se nakonec dostal na základě nominace zákonodárců.
21. 11. 2019|
Senátní volby 2018

Bývalý prezidentský kandidát Hilšer převálcoval v Praze 2 Libora Michálka

Novým senátorem za obvod Praha 2 bude bývalý prezidentský kandidát Marek Hilšer, který do horní komory kandidoval za vlastní hnutí nazvané Marek Hilšer do Senátu (MHS). Ve druhém volebním kole jasně zvítězil nad dosavadním senátorem Liborem Michálkem (za Piráty), když získal skoro 80 % hlasů.
13. 10. 2018|
Senátní volby 2018

Senátní duel v Praze 2: Posílit pravomoci Senátu a nezdaňovat církevní restituce

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola. Ve volebním obvodu číslo 26 Praha 2 se utkají Marek Hilšer (Marek Hilšer do Senátu) a Libor Michálek (nestr. za Piráty a hnutí Vize). V prvním kole zvítězil Hilšer s 44,45 procenta hlasů, Michálek získal 15,57 procenta hlasů.
9. 10. 2018|