TÉMA

Ondřej Štěrba

Reportéři ČT: Vedení Ústeckého kraje necítí politickou odpovědnost za dění kolem Krajské zdravotní

Muž, kterého nikdo nezná, přesto měl úkolovat šéfy krajských nemocnic. Že právě dosud neznámý podnikatel má stát za velkou korupční kauzou, vyšlo najevo, když začala policie před třemi týdny zatýkat v Ústí nad Labem a v Jihlavě. Obvinila nejvyšší vedení tamních nemocnic a pět lidí skončilo ve vazbě. Policie prověřuje více než čtyřicet výběrových řízení za stovky milionů korun. A řeší se také politická odpovědnost – hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) prý za to, co se stalo, politickou odpovědnost necítí. Pro Reportéry ČT o tom natáčeli Jana Neumannová a Ondřej Golis.
11. 3. 2024|

Soud nepravomocně zprostil exporadkyni hejtmana Marschallovou. Odměnu získala za odvedenou práci

Ústecký okresní soud v úterý zprostil obžaloby z podvodu bývalou poradkyni hejtmana Vladislavu Marschallovou. Podle soudu odvedla práci pro Krajskou zdravotní (KZ), s níž podepsala dvě smlouvy. Obžaloba jí kladla za vinu, že si nechala od KZ neoprávněně vyplácet odměny. Její činnost u Krajské zdravotní, která zřizuje sedm nemocnic v Ústeckém kraji, prokázali mimo jiné svědci v hlavním líčení. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.
28. 3. 2023Aktualizováno28. 3. 2023, 12:58|
Senátní volby 2018

Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč zvítězil po komunálních i v senátních volbách

Novým senátorem v litoměřickém obvodě se stal Ladislav Chlupáč z ODS. Dlouholetý starosta Litoměřic si tak týden po vítězství ve volbách do obecního zastupitelstva připsal další triumf. Svého soupeře lékaře Ondřeje Štěrbu (ANO) porazil s náskokem skoro 16 procent hlasů.
13. 10. 2018|
Senátní volby 2018

Senátní duel v Litoměřicích: Zlepšit financování škol či ulevit zdravotníkům

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola, a mají tak reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře. Ve volebním obvodu číslo 29 Litoměřice se utkají Ladislav Chlupáč (ODS) a Ondřej Štěrba (ANO). Chlupáč v prvním kole dosáhl 24,5 procenta hlasů, Štěrba získal 19,53 procenta hlasů.
9. 10. 2018|