TÉMA

Miroslav Balatka

Senát chce jednat o přesunu pravomocí prezidenta podle jeho zdravotní prognózy

Senát bude iniciovat převod pravomocí prezidenta v závislosti na prognóze zdravotního stavu Miloše Zemana, kterou si vyžádal, a pokud to bude třeba. Uvedl to po středečním jednání senátního bezpečnostního výboru jeho předseda Pavel Fischer. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček napsal na Twitteru, že se Zeman sejde s lídrem koalice SPOLU Petrem Fialou (ODS), žádost prezidentovi tlumočil kancléř Vratislav Mynář. Zeman je od neděle hospitalizovaný v Ústřední vojenské nemocnici na pracovišti intenzivní medicíny. Nemocnice se ohradila proti zpochybňování péče.
13. 10. 2021Aktualizováno13. 10. 2021, 19:31|

Začala platit přísnější pravidla pro návštěvy v nemocnicích, ubytování či cizince. Index PES klesl

V Česku nově platí zpřísněná protiepidemická opatření, například další omezení ubytovacích služeb. Je také obnoven zákaz návštěv v nemocnicích na odděleních akutní péče, cizinci smějí přijet do Česka pouze z nezbytných důvodů. Upravená opatření začala platit o půlnoci z pátku na sobotu. Index rizika protiepidemického systému PES v sobotu klesl na 68 bodů, zůstává ve čtvrtém stupni.
30. 1. 2021Aktualizováno30. 1. 2021, 13:41|

Část poplatku z těžby by měly podle Senátu dostávat také kraje

Část poplatku z vytěžených nerostů by měly dostávat podle Senátu také kraje, v nichž je těžba prováděna. Horní komora tak doporučila upravit novelu horního zákona, kterou vrátila sněmovně k novému projednání. Senát by měl ve středu rozhodovat dále o podpoře podnikatelů postižených epidemií i úpravě ošetřovného a také se zabývat situací v Rusku po potlačení víkendových demonstrací na podporu opozičního předáka Alexeje Navalného.
27. 1. 2021Aktualizováno27. 1. 2021, 16:57|

Vláda schválila odměny pro pracovníky sociálních služeb a záchranáře

Stát uvolnil prostředky na vyplacení odměn pracovníkům sociálních služeb a záchranářům. Kromě toho kabinet schválil také dočasný zákon o mimořádných opatřeních, který rozšiřuje a zpřesňuje pravomoci ministerstva zdravotnictví při koronavirové pandemii. Česko podle šéfa resortu Adama Vojtěcha (za ANO) zvládlo první vlnu pandemie a musí se připravit na další, stát proto mění strategii z plošného zvládání na cílené. Klíčovým nástrojem bude chytrá karanténa. Počet případů nákazy v Česku ve čtvrtek večer překonal osmitisícovou hranici.
7. 5. 2020Aktualizováno7. 5. 2020, 20:27|

Podle Babiše je ve hře další žádost o prodloužení nouzového stavu

Z nemoci covid-19 se v Česku vyléčila už víc než polovina nakažených. Od rána přibylo vyléčených 183 na 3999, nakažených 37 na 7878. Úmrtí je 254. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) připustil, že vláda možná bude znovu žádat o prodloužení nouzového stavu. Poslanci jednali o koronavirových zákonech, schválili prodloužení vyplácení příspěvků pro živnostníky. Do sněmovny přinesli vládě petici pendleři, ve které se staví proti systému testování na hranicích. Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze opustil první pacient léčený experimentálním lékem remdesivir.
5. 5. 2020Aktualizováno5. 5. 2020, 22:10|
Senátní volby 2018

Geodet Miroslav Balatka navržený STAN zvítězil v Sokolově nad Oulehlovou z ANO

Voliči obvodu Sokolov poslali do senátorského křesla Miroslava Balatku (nestr. za STAN). Celkem získal 59,47 procenta hlasů. Zvítězil nad místostarostkou Sokolova Renatou Oulehlovou (ANO) se 40,52 procenta hlasů. K urnám přišlo 13,03 procenta voličů.
13. 10. 2018|

Senátní duel v Sokolově: Podpora hospicové péče i problematika exekucí

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola. Ve volebním obvodu číslo 2 Sokolov se utká Miroslav Balatka (za STAN) s Renatou Oulehlovou (ANO). V prvním kole zvítězil Balatka s 28,74 % hlasů, Oulehlová získala 25,72 % hlasů.
8. 10. 2018|