TÉMA

Karolína Peake

Hrad chce v čele antimonopolního úřadu místo Rafaje Mlsnu, napsaly Lidové noviny. Rozhodnutí ale zatím nezaznělo

Novým předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) by se měl stát náměstek ministra vnitra Petr Mlsna, píšou Lidové noviny (LN). Podle nich prosazuje Mlsnu do čela antimonopolního úřadu Hrad a shoda na něm je i mezi představiteli vládní koalice. Současný šéf ÚOHS Petr Rafaj v poslední době čelí kritice například kvůli tomu, jak jeho úřad postupoval v tendru na nový mýtný systém. K Rafajovu odvolání už prezidenta vyzvali premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Prezident se ale k jejich argumentům zatím nevyjádřil.
29. 9. 2020Aktualizováno29. 9. 2020, 19:15|

Klaus mladší představil své hnutí Trikolóra. Otec mu garantuje zahraniční politiku

Někdejší občanský demokrat Václav Klaus mladší oznámil vznik vlastního politického subjektu – hnutí Trikolóra. Formace chce podle poslance hájit konzervativní hodnoty, zdravý rozum a pracující lidi. Bývalý prezident Václav Klaus má Trikolóře poskytovat garanci pro zahraničněpolitické otázky.
10. 6. 2019|

Němcová a Peake vypovídaly v kauze trafik pro poslance. Obě tvrdí, že o ničem nevěděly

Poslankyně a někdejší předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) vypovídala před soudem, který ji předvolal v případu takzvaných poslaneckých trafik. Sdělila, že o postech pro trojici rebelujících zákonodárců z řad občanských demokratů nic neví. Své dřívější vyjádření, jímž získání postů ve státní správě označila za kompromis „přes čáru“, vysvětlila jako obecný a běžný politický výrok. Do případu nevnesla více světla ani další svědkyně Karolína Peake (Věci veřejné, později LIDEM), bývalá místopředsedkyně vlády obžalovaného Petra Nečase (ODS).
21. 8. 2018|