TÉMA

Hatě

Čeští zemědělci opět protestovali, s traktory zamířili na hranice i do měst

Čeští zemědělci napříč republikou i na hranicích ve středu opět protestovali kvůli situaci v agrárním sektoru. Připojili se tak k evropským demonstracím, které mají podle zemědělských organizací upozornit na neřešené problémy pěstitelů a chovatelů, jako je levný dovoz ze zemí mimo EU nebo přílišná byrokracie v odvětví. Podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) vláda už pro farmáře v záloze další finanční pomoc nemá.
20. 3. 2024Aktualizováno20. 3. 2024, 16:03|

Stánkaři na Hatích věděli, co se chystá. Inspekce přesto našla tisíce padělků

Až v noci na pátek skončil zátah České obchodní inspekce a policie na tržnici v Hatích, který začal již ve čtvrtek odpoledne. Inspektoři zabavili tisíce padělků v hodnotě přes 25 milionů korun. Akce, která měla být utajená, se přitom prozradila a trhovci byli na příjezd inspektorů a policistů připraveni.
29. 11. 2019|

Na tržnicích se prodává i nejnebezpečnější zakázaná pyrotechnika. Nerozumím česky, reagoval prodejce

Česká obchodní inspekce se před koncem roku zaměřila na kontrolu prodeje zábavní pyrotechniky. Využívá přitom i nových pravomocí, například mladistvých figurantů. Při kontrolách inspektoři opakovaně objevili prodej zakázaného zboží včetně nejnebezpečnější pyrotechniky 4. kategorie.
29. 12. 2018|

Inspektoři a celníci odnesli z tržnice v Hatích tisíce padělků. Zámky už nejsou překážkou

Česká obchodní inspekce, celníci a policisté zasahovali od sobotního poledne v asijské tržnici v Hatích na Znojemsku. Našli tisíce kusů padělků, řekl ředitel brněnské ČOI Karel Havlíček. Podle něj jsou mezi padělky například oblečení nebo kabelky a další věci.
11. 8. 2018|