TÉMA

Pavel Poc

Uhelné regiony mohou žádat o peníze na obnovu krajiny i vznik nových pracovních míst

Takzvané uhelné regiony – Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj – mohou od pondělí žádat o první peníze z Operačního programu Spravedlivá transformace. Ten má pomoci k přechodu od těžby uhlí k nízkoemisní ekonomice. Regiony se podělí celkem o 41 miliard korun na podporu pracovních míst i obnovu krajiny.
14. 11. 2022Aktualizováno14. 11. 2022, 22:12|

Za neúspěchem ČSSD ve volbách stojí podle Zemana lídr Poc a odvolání ministra Staňka

Za prohru sociální demokracie ve volbách do Evropského parlamentu může podle prezidenta Miloše Zemana nevýrazný Pavel Poc v čele její kandidátky a okolnosti odchodu ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) z vlády. Zeman také vyčetl organizátorům voleb, že nechali kandidovat recesistickou stranu ANO, vytrollíme europarlament. Po evropských volbách český prezident podporuje zásadní reformu Evropské unie a přesun rozhodovacích pravomocí na Evropskou radu. Zeman to řekl na Žofínském fóru.
28. 5. 2019|
Volby do Evropského parlamentu 2019

V koalici se schyluje ke sporu o Jourovou. Babiš chce, aby v Komisi pokračovala, z ČSSD ale zní hlas proti

Výsledky voleb do europarlamentu otevřely otázku, kdo bude českým kandidátem na eurokomisaře v novém období. Premiér Andrej Babiš (ANO) už potvrdil, že kandidátkou hnutí ANO zůstane současná komisařka Věra Jourová, o nominaci ale bude vyjednávat s koaliční ČSSD. A končící europoslanec ČSSD Pavel Poc už prohlásil, že vedení své strany podporu Jourové rozhodně nedoporučí. Naopak zvolený lídr STAN+TOP 09 Jiří Pospíšil by uvítal, kdyby Jourová pokračovala.
27. 5. 2019|
Volby do Evropského parlamentu 2019

Analýza: ČSSD zažila debakl, mizí z evropské scény

Sociální demokraté pokračují ve volebních neúspěších. A ten současný je zatím zřejmě nejbolestivější. Ve volbách do Evropského parlamentu získali jen 3,95 % hlasů, a přišli tak o své zastoupení v této přímo volené instituci. Strana, která v končícím funkčním období držela čtyři mandáty a byla třetí nejúspěšnější, z evropské scény mizí.
27. 5. 2019|

Kandidáti za Českou stranu sociálně demokratickou ve volbách do Evropského parlamentu 2019

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční ve dnech 24. a 25. května. S volebním číslem 7 usiluje o hlasy Česká strana sociálně demokratická (ČSSD). Lídrem kandidátky je Pavel Poc (ČSSD). Česká strana sociálně demokratická kandidovala také v minulých volbách do Evropského parlamentu v roce 2014, kdy obdržela 14,17 procenta hlasů a získala čtyři mandáty europoslance.
17. 5. 2019|
Volby do Evropského parlamentu 2019

Konečná, Svoboda, David, Poc. Lídři před volbami debatovali o suchu, daních i migrantech

Jak by kandidáti do Evropského parlamentu řešili dvojí kvalitu potravin, migraci nebo daně? Česká televize odvysílala první ze tří velkých večerních debat před eurovolbami. Hosty byli lídři kandidátek Kateřina Konečná (KSČM), Pavel Svoboda (KDU-ČSL), Ivan David (SPD) a Pavel Poc (ČSSD). Debatu moderoval Martin Řezníček.
16. 5. 2019|

Rozhovory s lídry kandidátek do evropských voleb: Pavel Poc (ČSSD)

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 rozhovory s lídry všech kandidátek, které se o mandáty ucházejí. Ty se konají v pořadí podle volebních čísel stran. S číslem 7 kandiduje Česká strana sociálně demokratická, do voleb ji vede europoslanec Pavel Poc. Rozhovor s ním vedla Barbora Kroužková.
30. 4. 2019|

Česko přes nevoli EU pokračuje v kontrolách masa z Polska

Od vypuknutí skandálu se závadným masem z Polska odebrala česká Státní veterinární správa na 200 vzorků a 114 jich už je vyšetřeno. Jeden z nich byl pozitivní na salmonelu, uvedl v úterý ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD). Šlo o 700 kilogramů masa. V pondělí pak přišla do systému rychlého varování informace o dalších 1200 kilogramech ze stejné šarže. Toman zároveň přiznal, že se nepotvrdilo podezření, že některé luxusní pražské restaurace vydávaly hovězí maso z problematických polských jatek za argentinské.
26. 2. 2019Aktualizováno26. 2. 2019, 21:51|
Interview ČT24

Zemanovy argumenty proti Pochemu jsou vylhané a ČSSD na nominaci musí trvat, říká europoslanec Poc

Europoslanec Miroslav Poche (ČSSD) je vhodný a kompetentní kandidát na ministra zahraničí a sociální demokracie by měla trvat na tom, aby ho prezident jmenoval. V Interview ČT24 to řekl Pocheho kolega, europoslanec Pavel Poc (ČSSD). Zemanovy argumenty proti Pochemu označil za vylhané a prokazatelně nesmyslné.
29. 6. 2018|