TÉMA

Bradley Cooper

Bradley Cooper čelí kritice za filmový nos. Zastala se ho židovská organizace

Herec Bradley Cooper schytává kritiku za své ztvárnění skladatele a dirigenta Leonarda Bernsteina. V chystaném životopisném snímku Maestro, jejž zároveň režíruje, mu maskéři zvětšili nos, aby byla podoba s předobrazem přesvědčivější. Vzbudilo to diskusi o „jewface“, tedy stereotypním či předstíraném ztvárňování Židů v Hollywoodu. Na Cooperovu obranu se ale postavila jedna z nejvýznamnějších amerických židovských neziskových organizací Liga proti hanobení.
22. 8. 2023|

Hudebník obvinil Lady Gaga, že ukradla oscarovou píseň Shallow

Oscarový duet Shallow Lady Gagy a Bradleyho Coopera z úspěšného filmu Zrodila se hvězda je údajně ukradený. Dosud nepříliš známý hudebník Steve Ronsen tvrdí, že skladba vznikla podle jeho písně z roku 2012, která využívá stejný základ not G, A, B.
13. 8. 2019|

O Oscara po čase usiluje remake, obliba předělávek je přitom v Americe spíš na ústupu

Hudební drama Zrodila se hvězda si získalo diváky i kritiky. V neděli 24. února bude bojovat o osm Oscarů včetně ceny pro nejlepší film. Zatímco v hudební kategorii má velké šance, v hlavní soutěži je konkurence větší. I tak je to pro snímek, který vznikl jako remake, úspěch. Předělávky se totiž většinou rodí jako součást studiového plánu, který ve známém jméně vidí kasovní jistotu. Ovšem data ukazují, že remake není zárukou komerčního trumfu.
21. 2. 2019|

Oscar v nominacích preferuje dravou Favoritku a černobílé dětství

Se shodným a nejvyšším ziskem deseti nominací vyhlížejí 24. únor, kdy ve Spojených státech vyhlásí vítěze Oscarů za rok 2018, hned dva snímky. Jak mexické autobiografické drama Roma, tak historický snímek z britského královského dvora Favoritka jsou nominovány i v kategorii nejlepší film.
22. 1. 2019|

Nominace cen BAFTA: Opět se zrodila hvězda, favoritkou je ale Favoritka

Britská akademie filmového a televizního umění vyhlásila nominace na výroční ceny. Trofej BAFTA je, podobně jako nedávno udělené Zlaté glóby, považována za předzvěst Oscarů. V britských nominacích je často skloňovaným filmem hudební příběh Zrodila se hvězda. Nejvíce – hned dvanáct – nominací ale obdrželo historické komediální drama Favoritka. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni 10. února.
9. 1. 2019|

Recenze: Zrodila se staronová hvězda. Civilní Lady Gaga prozařuje předělávku hudebního filmu

Drama Zrodila se hvězda jde do kin s příslibem hned několika výjimečných aspektů. Lesk snímku dodává populární zpěvačka Lady Gaga, která se poprvé objevuje v hlavní roli celovečerního filmu. Jde také o režijní debut herce Bradleyho Coopera, kterého proslavila Pařba ve Vegas a její pokračování. A pozornost budí i to, jak se dokázal vymezit vůči stejnojmennému filmu ze sedmdesátých let. I když Cooper ve své nové funkci nepohořel, vlastní režijní jazyk také nenašel.
4. 10. 2018|

Zrodila se hvězda, už počtvrté. Lady Gaga zastíní Bradleyho Coopera

Námět filmu Zrodila se hvězda se už počtvrté vrací na filmová plátna. Nejnověji se do zpracování příběhu o lásce a slávě pustil jako režisér Bradley Cooper, který si také zahrál jednu s hlavních rolí. Jeho filmovou partnerkou je zpěvačka Lady Gaga.
27. 6. 2018|