TÉMA

Petra Kvitová

Ústavní soud zamítl stížnost Žondry, který napadl tenistku Kvitovou

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost Radima Žondry, jenž byl odsouzen za napadení tenistky Petry Kvitové. Odpykává si jedenáctiletý trest vězení. Soud rozhodl nedávno bez veřejného jednání, vyplývá to z anonymizovaného usnesení v internetové databázi.
16. 4. 2021Aktualizováno16. 4. 2021, 11:43|

Žondra odsouzený za napadení tenistky Kvitové si stěžuje u Ústavního soudu

Radim Žondra, který byl odsouzen za napadení tenistky Petry Kvitové, podal ústavní stížnost.  Informaci potvrdila ČTK mluvčí Ústavního soudu Miroslava Sedláčková. Žondra si odpykává jedenáctiletý trest vězení. Stížnost podal v říjnu, jako soudce zpravodaj se jí zabývá Jaromír Jirsa, zatím o ní není rozhodnuto.
18. 11. 2020|

Muž odsouzený za napadení tenistky Kvitové se obrátil na Nejvyšší soud

Čtyřiatřicetiletý Radim Žondra pravomocně odsouzený za napadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě se obrátil na Nejvyšší soud. Muž tak nesouhlasí s trestem 11 let vězení za loupežné přepadení. Informaci potvrdila mluvčí Krajského soudu v Brně Klára Belkovová. Žondra, který vinu popírá, podal dovolání koncem března.
27. 4. 2020|

Žondra dostal za loupež u Kvitové přísnější trest. Hájil se tvrzením, že si tenistka způsobila zranění sama

Olomoucký vrchní soud zvýšil trest čtyřiatřicetiletému Radimu Žondrovi souzenému pro přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě z osmi na jedenáct let. Krajský soud Žondru původně potrestal za těžké ublížení na zdraví, odvolací soud ale případ na žádost žalobce překvalifikoval na loupež s vyšší trestní sazbou. Muž vinu popírá, podle vrchního soudu ale není pochyb o tom, že se jednání dopustil.
8. 1. 2020Aktualizováno8. 1. 2020, 12:15|

Útočníkovi na Kvitovou soud potvrdil trest v jiné kauze: dal tip lupičům na přepadení advokáta

Dovolání Radima Žondry zamítl v pátek Nejvyšší soud, potvrdil tak trest dva a půl roku za tip pro lupiče. V jiném procesu byl Žondra odsouzen za útok na tenistku Petru Kvitovou, nepravomocně dostal souhrnný trest osm let vězení. Nejvyšší soud se ale nyní zabýval jen první kauzou, rozhodnutí zveřejnil na úřední desce.
18. 10. 2019|

Pro Žondru, odsouzeného za přepadení Kvitové, chce žalobce dvanáct let místo osmi

Žalobce chce, aby muž nepravomocně odsouzený za napadení tenistky Petry Kvitové pobyl ve vězení o polovinu déle, než kolik stanovil prvoinstanční soud – dvanáct let místo osmi. Státní zástupce i obžalovaný dostali rozsudek, proti kterému se však již oba odvolali. Z odůvodnění verdiktu vyplývá, že za hlavní důkaz považuje soud výpověď samotné Kvitové.
18. 8. 2019|

Případ napadení tenistky Kvitové míří k vrchnímu soudu

Napadením tenistky Petry Kvitové se bude zabývat Vrchní soud v Olomouci. Proti verdiktu Krajského soudu v Brně se odvolal státní zástupce i nepravomocně odsouzený Radim Žondra. ČT to potvrdila mluvčí brněnského krajského soudu Eva Angyalossy. Krajský soud Žondru koncem března poslal za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody na osm let do vězení.
14. 8. 2019|

Osm let vězení za přepadení tenistky Kvitové. Útočník vinu odmítá

V případu napadení tenistky Petry Kvitové potrestal Krajský soud v Brně Radima Žondru za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody osmi lety vězení. Zároveň Žondrovi zrušil původní trest 2,5 roku vězení, který si odpykával za jinou trestnou činnost.
26. 3. 2019Aktualizováno26. 3. 2019, 20:16|

Obhájkyni Žondry se nelíbí způsob úterního výslechu Kvitové a stěžuje si na podjatost soudu

V případu napadení tenistky Petry Kvitové vznesla obhajoba námitku na podjatost senátu Krajského soudu v Brně. Podle obhájkyně soud v úterý nerozhodl veřejně o tom, jak bude Kvitová vypovídat. Senát následně rozhodl, že podjatý není. Obhajoba proti tomu podá stížnost, kterou bude řešit olomoucký vrchní soud. Z činu je obžalován třiatřicetiletý Radim Žondra, jenž ale vinu popírá. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí v případě uznání viny až 12 let vězení.
6. 2. 2019|

Kvitová popsala u soudu své napadení. Mluvila prostřednictvím kamery a mikrofonu z jiné místnosti

Tenistka Petra Kvitová vypovídala u Krajského soudu v Brně o svém napadení z prosince 2016. Finalistka nedávného Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Její výpověď trvala asi hodinu a půl. Třiatřicetiletý Radim Žondra vinu popírá. Pokud soud o své nevině nepřesvědčí, hrozí mu za vydírání a porušování domovní svobody až 12 let vězení.
5. 2. 2019Aktualizováno5. 2. 2019, 12:02|

Začal soud s Radimem Žondrou, který údajně napadl tenistku Kvitovou. Nikdy jsem ji neviděl, řekl

Krajský soud v Brně v pondělí zahájil čtením obžaloby hlavní líčení s Radimem Žondrou, obviněným z napadení tenistky Petry Kvitové. Soud rozhodl, že muž zůstane ve vazbě. Žondra podle žalobce pořezal Kvitové předloni v prosinci v bytě v Prostějově levou ruku. Muži za vydírání a přečin porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení, vinu popírá. Tenistka sama k soudu nepřišla, přítomný nebyl ani její zmocněnec Martin Paštika. Líčení se odročilo na 8. a 9. ledna.
29. 10. 2018Aktualizováno29. 10. 2018, 11:28|

Státní zástupce obžaloval muže podezřelého z napadení tenistky Kvitové. Hrozí mu až 12 let vězení

Třiatřicetiletého muže, kterého policie viní z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové, státní zástupce podle informací ČT obžaloval z vydírání s těžkým ublížením na zdraví a z porušování domovní svobody. Za to mu v případě odsouzení hrozí až 12 let vězení.
5. 10. 2018|

Vyšetřování útoku na Kvitovou končí. Policie chce návrh na obžalobu podat v červenci

Návrh na obžalobu dvaatřicetiletého muže podezřelého z předloňského útoku na tenistku Petru Kvitovou v jejím bytě v Prostějově chce policie podat do konce července. V případě odsouzení útočníkovi hrozí až dvanáctileté vězení. Potvrdila to mluvčí Policejního prezidia Ivana Nguyenová.
15. 6. 2018|

Byl to třicetiletý Brňan a v bytě Kvitové nechal pachové stopy, zjistili policisté

Detektivové mají důkazy, že muž, který skončil ve vazbě kvůli útoku na tenistku Petru Kvitovou, byl na místě činu. Hlavním důkazem jsou pachové stopy, zjistila ČT. Policisté muže prověřovali hned po útoku, tehdy ale usoudili, že má alibi a pustili ho. Obviněný pochází z Brna a je mu kolem 30 let.
8. 6. 2018|

Policie předvádí výbornou práci, děkovala Kvitová za dopadení útočníka

Tenistka Petra Kvitová se poprvé vyjádřila k dopadení muže, který ji podle policie přepadl a zranil v jejím bytě. Hráčka v exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi vyšetřovatelům poděkovala. Policie údajného pachatele rok a půl starého útoku zatkla tento týden.
26. 5. 2018|

Kvitovou pořezal zřejmě čtyřiapadesátiletý recidivista, soud ho poslal do vazby

Okresní soud v Prostějově uvalil vazbu na muže, který je podezřelý z útoku na tenistku Petru Kvitovou v jejím bytě před Vánoci 2016. Podle zjištění ČT jde o 54letého muže, kterého už policie znala kvůli jeho zapojení do olomoucké drogové scény. V minulosti ho také vyšetřovala kvůli útokům na seniory.
24. 5. 2018Aktualizováno24. 5. 2018, 16:50|