TÉMA

Nick Cave

Scott natočí dalšího Gladiátora. Hlavní roli má mít Paul Mescal, symbol „nového mužství“

Pětaosmdesátiletý režisér Ridley Scott natočí pokračování svého filmu Gladiátor, hitu z roku 2000, jenž získal pět sošek Oscara. Hlavní roli získal šestadvacetiletý Paul Mescal, nejvíce známý ze seriálu Normální lidi. Scott ještě před začátkem natáčení dokončuje jiný historický snímek, Napoleon, kde si vojevůdce zahrál Joaquin Phoenix, představitel císaře Commoda právě z Gladiátora.
12. 1. 2023|

30 let zpět: Nick Cave poprvé zavítal do Prahy

Do Československa zavítala další výrazná hvězda rockové hudby, australský muzikant, herec a spisovatel Nick Cave. V beznadějně vyprodané pražské Lucerně vystoupil se svou kapelou The Bad Seeds.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
6. 9. 2022|

Nick Cave zahájil festival Metronome jako kazatel i básník

Hudební festival Metronome Prague má za sebou první den. Hned na úvod si jako hlavní hvězdu pozval australského zpěváka a skladatele Nicka Cavea a jeho kapelu The Bad Seeds. Do Prahy se vrátil v roce třicátého výročí svého prvního vystoupení před českým, přesněji tehdy československým, publikem.
25. 6. 2022|

Festival Metronome Prague odklepe koncerty Nicka Cavea, Becka i Underworld

V roce třicátého výročí svého prvního vystoupení v Česku se do Prahy vrací Nick Cave. Je jednou z hlavních hvězd festivalu Metronome Prague, který začíná ve čtvrtek. Ten na výstaviště v Holešovicích kromě australského melancholika s doprovodnou kapelou The Bad Seeds pozval také elektronické klasicky Underworld nebo amerického zpěváka a skladatele Becka.
23. 6. 2022|

Nick Cave se odhalil v dalším dokumentu. Mluví o smrti syna i přátelství s Warrenem Ellisem

This Much I Know to Be True – Jen tolik vím, že je to pravda, přiznává Nick Cave v titulu nového dokumentu. Vypovídá o přátelství a spolupráci s Warrenem Ellisem, skladatelem a dlouholetým členem Caveovy skupiny The Bad Seeds. Zároveň se ve filmu i vyrovnává s tragickou ztrátou svého syna Arthura. Snímek se navíc dostal do kin ve stejný okamžik, kdy přišla tragická zpráva o úmrtí Caveova dalšího syna.
16. 5. 2022|

Recenze: Když se Nick Cave modlí, stojí to za to

Navzdory zrušeným turné nepřicházejí Caveovi fanoušci zkrátka. Vyslal k nim živé album a také dokumentární film Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace, natočené během červnového „covidového“ vystoupení.
12. 1. 2021|

Recenze: Nick Cave se v říši duchů neztratil, ale našel

Nick Cave na svém novém dvojalbu Ghosteen dál prozkoumává, kam až lze jít jak v komponování, tak interpretaci. Zdánlivě poklidné, až minimalistické album nabízí paradoxně mnoho emocí. A poctivých emocí.
18. 11. 2019|

Klidně mě vystřel na Měsíc. Komiks o Nicku Caveovi se dostal do jeho hlavy

Jako rozervance, ale současně workoholika posedlého až manickou potřebou tvořit vidí německý kreslíř Reinhard Kleist hudebníka Nicka Cavea. Jeho příběh zpracoval jako komiks.  Grafický román Mercy On Me představil autor osobně na veletrhu Svět knihy, který se do neděle konal v Praze.
14. 5. 2018|