TÉMA

Metallica

Platí pořád „full speed or nothing“? Metallica s odstupem šedesátníků hodnotí prvních 72 sezon života

Než člověk oslaví osmnáctiny, uplyne 72 ročních období. Metallica formativní léta spočítala na své novince nazvané právě 72 Seasons. Album vyšlo v pátek, první možnost slyšet kompletní nahrávku měli fanoušci, kteří si koupili vstupenku na předpremiérové uvedení v kinech. Na desku s novými písněmi čekali od vydání Hardwired…To Self-Destruct před sedmi lety. Ohlasy kritiků na 72 seasons jsou ohleduplně pozitivní.
17. 4. 2023|

Rutina, která se neomrzí. V Praze opět koncertovala Metallica

Sedmdesát tisíc fanoušků si přišlo v neděli do areálu letiště v pražských Letňanech poslechnout americkou metalovou kapelu Metallica. Do metropole ji opět po roce zavedlo světové turné World Wired.
19. 8. 2019|

Na Metallicu do pražských Letňan přijely davy fanoušků. Koncert přinesl omezení v dopravě

V pražských Letňanech hraje americká kapela Metallica. S koncertem, na který se sjelo až sedmdesát tisíc fanoušků, jsou spojené také dopravní uzavírky. Okolí areálu, který se veřejnosti otevřel ve dvě hodiny odpoledne, je už od ranních hodin zcela uzavřené. Naopak posílená je hromadná doprava.
18. 8. 2019Aktualizováno18. 8. 2019, 19:47|

Dobří hudebníci se vracejí. Letos v Česku zahraje Dylan, Sheeran i The Smashing Pumpkins

Ne nahrávky, ale především živé koncerty jsou dnes tím, co hudebníky živí a fanoušky nejvíce těší. „Čím dál víc kapel se vydalo na cesty, dělá delší turné. Pro kapely, které hrávaly dřív v Severní Americe a západní Evropě, už to teritorium nestačí,“ těží ze zájmu vyrazit ze studia mezi lidi podle hudebního publicisty Pavla Turka i české publikum. Koho v roce 2019 uslyší? Představujeme především velká jména zahraničních zpěváků a kapel, kteří se do Česka vracejí.
6. 1. 2019|

Nikdy není pozdě být fanouškem Metallicy. Zvlášť když vytáhne Jožina z bažin

V pražské O2 areně vystoupila americká kapela Metallica. Do Česka se vrátila po téměř čtyřech letech, a to s předloni vydanou deskou Hardwired…to Self-Destruct. Na pódiu, umístěném netradičně uprostřed haly, kapela odehrála dvouhodinovou show. Nepřekvapila očekávanými hity, zato překvapila jednou opravdu nečekanou písní.
3. 4. 2018|