TÉMA

Tachovsko

Policie odvolala pátrání po třináctileté dívce z Tachovska

Policie odvolala celostátní pátrání po třináctileté mentálně retardované dívce z Tachovska. Byla nalezena a je podle policistů v pořádku.
23. 10. 2023Aktualizováno23. 10. 2023, 23:17|

Náhrada za utracení velkochovu na Tachovsku může stát vyjít až na 220 milionů korun

Ministerstvo zemědělství odhadlo, že náhrada škody za likvidaci velkochovu nosnic na Tachovsku kvůli ptačí chřipce se bude pohybovat mezi 175 a 220 miliony korun. Informoval o tom mluvčí resortu Vojtěch Bílý. Státní veterinární správa (SVS) kvůli nákaze nařídila likvidaci téměř 750 tisíc kusů drůbeže a několika milionů vajec. Nákaza v areálu společnosti Česká drůbež se potvrdila na konci loňského roku.
5. 1. 2023|

V Plzeňském kraji vznikne stanový tábor pro uprchlíky

V Česku vzniknou další stany pro uprchlíky. V Nových Domcích na Tachovsku by mohly stát do týdne. Stanový tábor má mít kapacitu zhruba 150 lidí, stejně jako mají obdobná zařízení v pražských Malešicích a Troji. Plzeňský kraj poslal minulý týden Ústřednímu krizovému štábu žádost o povolení ke stavbě tábora pro romské uprchlíky, protože pro lokalitu Nové Domky potřebuje povolení ministerstva školství, kterému patří bývalá škola i přilehlý pozemek.
6. 6. 2022|

Doprava zůstává v Plzeňském kraji hlavním problémem, v kampaních se ale mluví i o kriminalitě

Záchranná služba má kratší dojezdy k pacientům, desítky let odkládaná dostavba západního okruhu začala, po Plzeňském kraji jezdí 315 zbrusu nových autobusů. Takto bilancoval už bývalý hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard na začátku června, kdy ho zastupitelstvo odvolalo z funkce. Návrh podal sám. Kvůli stranickým neshodám vystoupil z ČSSD, která vládla v koalici. Do konce volebního období je Plzeňský kraj bez hejtmana.
4. 9. 2020|

30 let zpět: Ves na západě

Jak zasáhlo otevření hranic do života příhraniční vesnice Lesná na Tachovsku? Proč se obyvatelé obávali německých sousedů a jak vlastně přijímali stav po sametové revoluci?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
11. 3. 2020|