TÉMA

Divadlo Polárka

Dva bratři v Divadle Polárka k sobě najdou cestu, až když je spláchnou do záchodu

Humor, napětí i dojemnost slibuje dobrodružný příběh z netradičního prostředí, který nově hraje brněnské Divadlo Polárka. Inscenace Nedráždi bráchu bosou nohou vychází ze stejnojmenné literární předlohy o dvou sourozencích, kteří spadnou do záchodu. V odpadním potrubí hledají cestu nejen ven, ale také jeden k druhému.
24. 3. 2023|

Magor dětem vypráví o strašidlech i v divadle Polárka

Novinka brněnského Divadla Polárka vychází z tvorby Ivana Martina Jirouse. Undergroundový básník nenapsal během svého věznění jen známé Labutí písně, ale také básničky pro své děti. Představení ocení diváci od pěti let.
17. 9. 2020|

Brněnští umělci žádají víc bytů pro lidi v nouzi. Bojí se, že město sociální projekty seškrtá

Skupina umělců se v Brně postavila za projekty vedoucí k ukončování bezdomovectví. Zahájila je minulá koalice, když přidělila byty desítkám rodin i jednotlivcům v bytové nouzi. Současná koalice také vyčlenila byty pro lidi v bytové nouzi a bez přístřeší, podle umělců je to ale málo. Ředitel Centra experimentálního divadla (CED) Miroslav Oščatka v pondělí řekl, že politici nyní projekty redukují, což mu nepřijde správné. Na úterním zastupitelstvu budou desítky lidí požadovat, aby radnice vyčlenila pro lidi bez přístřeší více bytů.
13. 5. 2019|

Masaryk, Beneš, Gottwald či Husák? V Divadle Polárka volí prezidenta

Přímou volbu prezidenta vyhrál Tomáš Garrigue Masaryk. Nejvíce diváků pro něj hlasovalo při premiéře inscenace Prezidenti brněnského divadla Polárka. Hra, v níž se čtyři bývalí prezidenti dohadují v televizní debatě, zapojuje do rozhodování i publikum.
14. 2. 2018|

Bát bychom se měli strachu. Hra o terorismu varuje před vnitřním nepřítelem

K čemu člověka může dohnat strach? ptá se hra Vnitřní nepřítel a spolu s ní brněnské Divadlo Polárka, které si drama francouzské autorky Marilyn Matteiové vybralo jako novinku do svého repertoáru. Příběh středoškolských studentů, jejichž spolužák se přidal k Islámskému státu, je určen pro publikum od třinácti let.
15. 1. 2018|