TÉMA

Hana Veronika Konvalinková

Volby 2017

Lidská práva jsou víc než panda v zoo, soudí Čižinský

Vysocí političtí představitelé by neměli experimentovat s postojem Česka v otázce lidských práv jen kvůli obchodním zájmům. Shodla se na tom většina hostů předvolební debaty České televize na téma Společnost a kvalita života, kteří zastupují subjekty kandidující do Poslanecké sněmovny v říjnových volbách, a jejich volební potenciál jim dává šanci na úspěch. Hojně se debatovalo o samostatné diplomacii Hradu, kterou by však měla určovat vláda. Obzvláště v souvislosti s cestami prezidenta Miloše Zemana do Číny.
21. 9. 2017Aktualizováno21. 9. 2017, 04:10|
Volby 2017

Konvalinková za Zelené: Kvóty zvou ženy do pánského klubu. Jsou ponižující, oponuje Němcová

Politika je elitní pánský klub a kvóty pro vyrovnané zastoupení mužů a žen v politice mají být pozvánkou pro ženy, uvedla v předvolební debatě České televize kandidátka Zelených Hana Veronika Konvalinková. Spustila tím ostřejší debatu mezi pozvanými zástupci kandidujících stran a hnutí. Třeba kandidátka ODS a poslankyně Miroslava Němcová reagovala tím, že by ji ponižovalo, kdyby se do světa politiky dostala jen proto, že je žena.
21. 9. 2017Aktualizováno21. 9. 2017, 04:00|
Volby 2017

Nenávist a xenofobie nejsou pro politiky? Mnozí souhlasí, zároveň zní varování před islámem

Loňské krajské volby přinesly nebývalé množství uskupení, která postavila svoji politickou identitu na odmítání migrantů a islámu. V letošních sněmovních volbách sice rezonují spíše jiná témata, ale k přistěhovalcům se stále staví řada politiků skepticky. Zástupci většiny stran, které byly na základě svého volebního potenciálu pozvány do předvolební debaty České televize na téma Společnost a kvalita života, však zdůrazňují, že strach a xenofobní slovník nemohou být základem toho, co politici činí a říkají.
20. 9. 2017Aktualizováno21. 9. 2017, 03:55|