TÉMA

Stav demokracie v ČR

Lídři ze Středočeského kraje diskutovali o stavu demokracie v Česku
Politici reprezentující vládní strany vyzdvihli v debatě volebních lídrů ze Středočeského kraje úroveň demokracie v České republice. Část opozičních politiků proti současnému stavu měla dílčí výhrady, obávají se zejména toho, aby se pojetí demokracie nesmrsklo jen na volby. V debatě zazněl i povzdech nad chybějícím zákonem o obecném referendu. Hosty byli Stanislav Grospič (KSČM), Jan Hamáček (ČSSD), Karel Havlíček (ANO), Vít Rakušan (PirátiSTAN), Radek Rozvoral (SPD), Jan Skopeček (SPOLU) a Libor Žofka (PŘÍSAHA). Debatu moderovala Světlana Witowská.
2. 10. 2021|
Lídři za Středočeský kraj v debatě řešili, co dělat v situaci, kdy se počty případů covidu zvyšují
O covidu, možných opatřeních a krocích vlády mluvili v předvolební debatě lídrů ve  Středočeském kraji Stanislav Grospič (KSČM), Jan Hamáček (ČSSD), Karel Havlíček (ANO), Vít Rakušan (PirátiSTAN), Radek Rozvoral (SPD), Jan Skopeček (SPOLU) a Libor Žofka (PŘÍSAHA). Debatu moderovala Světlana Witowská.
1. 10. 2021Aktualizováno1. 10. 2021, 22:17|
Lídři kandidátek z Královéhradeckého kraje kritizovali složitost českých zákonů
Byrokratickou zátěž rozebírali v předvolební debatě lídři kandidátek Královéhradeckého kraje. Shodli se na přebujelosti českého právního řádu a potřebě redukce zákonů. Diskutovali i o zlepšení spolupráce ústavních institucí. Hosty debaty byli Ivan Adamec (SPOLU), Jan Birke (ČSSD), Klára Dostálová (ANO), Tomáš Jarkovský (PŘÍSAHA), Martin Jiránek (PirátiSTAN), Vladimíra Lesenská (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Debatu moderoval Martin Řezníček.
18. 9. 2021|
Lídři z Pardubického kraje debatovali o šíření dezinformací. Přispěla k nim epidemie, shodli se
Volební lídři z Pardubického kraje v předvolební debatě hovořili o šíření dezinformací a jak tomu zabránit. Shodli se většinou na tom, že k jejich významnému nárůstu ve společnosti přispěla epidemie covidu. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
16. 9. 2021|
Lídři z Pardubického kraje nabídli recepty proti korupci, shodu na nich však nenašli
Ochrana oznamovatelů korupce a také vznik speciálních soudních senátů zaměřených na korupční kauzy jsou návrhy, které chtějí kandidáti na poslance v novém volebním období prosadit. Návrhy, kterými chtějí omezit korupci, přednesli lídři stranických kandidátek z Pardubického kraje v předvolební debatě České televize. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 22:06|
ANS k tématu Stav demokracie v ČR
Demokracie nemůže fungovat na základě tzv. „odstupňované rovnosti“ politických stran. O prezentaci stran rozhodují jen peníze a média. To není demokracie!
6. 9. 2021|ČT24
PirátiSTAN k tématu Stav demokracie v ČR
Vraťme zemi hrdou a slušnou politickou kulturu. Otevřené vládnutí postavené na demokratických principech bez korupce a oligarchů se střetem zájmů.
6. 9. 2021|ČT24
PB k tématu Stav demokracie v ČR
Politická strana Volte Pravý Blok www.cibulka.net tvrdí, že otázka ČT je položena zcela chybně. Otázka měla znít: „STAV NAŠÍ VELICE ŠPATNĚ SKRÝVANÉ TOTALITY“
6. 9. 2021|ČT24
Volný blok k tématu Stav demokracie v ČR
Svoboda se nedá koupit. Odpovědnost se nedá zdědit. Demokracie se nedá nařídit. Nepřipustíme cenzuru a rozbijeme monopol sociálních sítí. Ne islamismu!
6. 9. 2021|ČT24
OtČe k tématu Stav demokracie v ČR
Po 30 letech svobody jsme se dostali zpět na hranu totality. Za 1 rok vláda zdevastovala naše práva a svobody zakotvené v Ústavě, a to s posvěcením Parlamentu.
6. 9. 2021|ČT24
PRAMENY k tématu Stav demokracie v ČR
Politická moc podléhá moci ekonomické a přestává hájit zájmy občanů. Omezování občanských svobod a demokracie se již děje viditelně.
6. 9. 2021|ČT24
Moravané k tématu Stav demokracie v ČR
Česká republika je ovládána finančními oligarchy a zahraničními mocnostmi, občané se ničeho nedovolají. Nelze tedy mluvit o demokratické společnosti.
6. 9. 2021|ČT24
Levice k tématu Stav demokracie v ČR
Demokracii je potřeba rozšířit a prohloubit. Veřejnoprávní media musí být nezávislá, ale pod přísnou kontrolou. Odpor proti všem formám útlaku je samozřejmostí.
6. 9. 2021|ČT24
KČ k tématu Stav demokracie v ČR
Návratem k monarchii posílíme demokratický systém brzd a protivah. Test občanské odpovědnosti omezí volbu podle sobeckých cílů, odstraníme zdvojení 5% bariéry.
6. 9. 2021|ČT24
APB k tématu Stav demokracie v ČR
Je třeba posílit nezávislost justice a nezapomínat, že demokracie není jen svoboda, ale i odpovědnost.
6. 9. 2021|ČT24
MZH k tématu Stav demokracie v ČR
ČR trpí zásadním deficitem územní demokracie. Centralizace, loutková krajská samospráva a nerespektování zemí vyřazují ČR z proudu vyspělých evropských států.
6. 9. 2021|ČT24
SENIOŘI k tématu Stav demokracie v ČR
Rezervy právního státu jsou v transparentnosti vlastnických vazeb, kvalitě přijímaných zákonů, nesystematický boji s korupcí. Chybí pravidla upravující lobbing.
6. 9. 2021|ČT24
NE Urza k tématu Stav demokracie v ČR
Z demokracie se stala modla. Není společensky přijatelné upozorňovat na její nedostatky; byla vyňata z veřejné debaty a nebývá předmětem kritického myšlení.
6. 9. 2021|ČT24
PŘÍSAHA k tématu Stav demokracie v ČR
Obnovení důvěry ve stát a demokracii. Konec dvojí spravedlnosti. Konečně zákon o lobbingu. Víc transparentnosti v politice.
6. 9. 2021|ČT24
Zelení k tématu Stav demokracie v ČR
Chceme v ČR vyspělou a funkční demokracii založenou na spravedlivějším zastoupení všech společenských vrstev i skupin a pluralitě ve veřejném prostoru.
6. 9. 2021|ČT24
KSČM k tématu Stav demokracie v ČR
Není skutečné demokracie bez vymahatelnosti práva. KSČM bude znovu prosazovat zákon o obecném referendu, který dosud žádná vláda nepřipustila.
6. 9. 2021|ČT24
Trikolora k tématu Stav demokracie v ČR
Svoboda je naše priorita. Nenecháme si nikým diktovat, jak máme žít nebo co si máme myslet. Bráníme normální svět proti novým ideologiím a „ismům“.
6. 9. 2021|ČT24
SPOLU k tématu Stav demokracie v ČR
Budoucnost ČR je v EU a NATO, podpora demokracie a lidských práv, kvalitní vzdělávání o totalitních režimech.
6. 9. 2021|ČT24
SPD k tématu Stav demokracie v ČR
Chceme bránit práva lidí, včetně práva na svobodu slova. Pánem v naší republice musí být občané, a nikoliv samozvané elity. Prosazujeme skutečnou demokracii.
6. 9. 2021|ČT24