TÉMA

Oktoberfest

Mnichov ruší druhým rokem Oktoberfest. Organizátoři chtějí pivní festival přesunout do Dubaje

Největší pivní festival světa má problémy. Organizátoři slavného německého pivního svátku zrušili letošní Oktoberfest v Mnichově – stejně jako loni kvůli obavám z koronaviru. O konání akce se proto uchází Dubaj, kde se alkohol může pít normálně jen velmi omezeně. Mnichovská radnice s tím však nesouhlasí a proti konání akce v Emirátech se ostře staví.
5. 5. 2021|

Pandemie ve světě: Oktoberfest se opět ruší. Řecko otevírá venkovní restaurace

V Řecku se v pondělí po několika měsících opět otevřely zahrádky restaurací a kaváren, které kvůli protikoronavirovým opatřením dosud mohly prodávat jen jídlo s sebou. Vatikán znovu zpřístupnil muzea a zahrady. Ve Vídni končí „velikonoční“ lockdown. V uvolňování karanténních omezení pokračuje také Slovensko. Bavorský premiér Markus Söder oznámil, že se letos opět neuskuteční pivní festival Oktoberfest.
3. 5. 2021Aktualizováno3. 5. 2021, 19:06|

Koronavirus pochází podle dostupných důkazů od netopýrů, ne z laboratoře, oznámila WHO

Všechny dostupné důkazy svědčí o tom, že zdrojem koronaviru SARS-CoV-2 jsou netopýři z Číny, řekla mluvčí Světové zdravotnické organizace (WHO). Důkazy podle ní nenaznačují, že by byl virus uměle upraven, nebo dokonce vyroben v laboratoři. Bavorsko zrušilo kvůli pandemii letošní Oktoberfest, v Bulharsku se podle tamních úřadů koronavirus šíří rychleji než v Itálii. Rakousko oznámilo, že se v květnu začnou otevírat školy a restaurace. Slovensko začne uvolňovat karanténní opatření tuto středu.
21. 4. 2020Aktualizováno21. 4. 2020, 22:52|

Při Oktoberfestu přišly dvě stovky lidí o řidičák. Jezdili opilí na elektrokoloběžkách

Policie během letošního tradičního pivního festivalu v Mnichově zjistila 414 přestupků souvisejících s jízdou v opilosti na elektrokoloběžkách. Více než 250 lidem kvůli řízení s alkoholem v krvi na místě zabavila řidičský průkaz. V Německu tato elektrická vozítka spadají do stejné kategorie jako motorová vozidla.
8. 10. 2019|

Šest milionů lidí vypije přes sedm milionů litrů piva. Začal Oktoberfest

Slavnostním naražením prvního sudu začal o víkendu v Mnichově 186. ročník Oktoberfestu. Tradiční pivní festival by do 6. října mělo navštívit kolem šesti milionů hostů. Nejspíš zde znovu vypijí přes sedm milionů litrů piva, které je letos opět o něco dražší než před rokem.
22. 9. 2019|

Je tady Oktoberfest. Chmury a napětí chce alespoň na čas rozředit v pivu

Pouť, tradiční kostýmy, zábava a tisíce plných sklenic. Největší světový svátek piva otevřel své brány na Tereziánské louce v Mnichově. Navzdory bezpečnostním opatřením a napjaté atmosféře v Německu se během dvou týdnů čeká až 6 milionů návštěvníků. Pivo je letos opět o něco dražší – litrový tuplák vyjde na necelých 300 korun.
17. 9. 2016|