TÉMA

Ochrana hranic

Američtí senátoři představili návrh zákona o pomoci Ukrajině. Republikáni ve sněmovně jsou proti

Demokratičtí a republikánští senátoři představili dlouho očekávaný návrh zákona, který spojuje opatření proti nelegální imigraci s vyčleněním desítek miliard dolarů na další pomoc Ukrajině či Izraeli. Návrh, o němž bude Senát poprvé hlasovat tento týden, prakticky okamžitě podpořil americký prezident Joe Biden. Jeho osud je však nejistý, protože proti balíku se jasně vymezilo republikánské vedení Sněmovny reprezentantů v čele s předsedou Mikem Johnsonem, které slibuje, že jej v případě schválení Senátem pohřbí.
5. 2. 2024Aktualizováno5. 2. 2024, 11:32|

Lepší ochranu hranic nebo dohled nad vzdušným prostorem má zajistit nově otevřené centrum

V pražském Žižkově začíná fungovat Národní situační centrum ochrany hranic. Má zajistit lepší spolupráci při ochraně vnějších hranic Česka. Společné pracoviště ředitelství cizinecké policie a Generálního ředitelství cel si bude vyměňovat informace s partnery v schengenském prostoru, ale i s dalšími zeměmi.
4. 6. 2019|

Sobotka: Turecko by mělo lépe chránit své západní pobřeží

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) očekává, že Turecko projeví větší aktivitu při ochraně svých západních hranic, aby omezilo migrační proud směřující do Řecka a dále do západní Evropy. Uvedl to po jednání s tureckým velvyslancem v Praze Ahmetem Necatim Bigalim.
28. 1. 2016Aktualizováno28. 1. 2016, 18:11|