Záchranáři prohledávají trosky po výbuchu v Jerevanu. Počet obětí dál roste

Počet obětí nedělního výbuchu skladu zábavní pyrotechniky v arménské metropoli Jerevanu vzrostl na šestnáct. Dalších deset lidí se stále pohřešuje, uvedla agentura Armenpress s odvoláním na arménské ministerstvo pro mimořádné situace.

„Záchranáři z trosek vytáhli tělo dalšího člověka, který zahynul při explozi,“ uvedlo ministerstvo podle agentury TASS.

Výbuch nastal ve skladu zábavní pyrotechniky asi dva kilometry od centra arménské metropole. Někteří svědci uvedli, že nejprve došlo k prvnímu výbuchu, a když lidé na místě začali pomáhat zraněným, ozvala se další exploze. Z počátečního vyšetřování ministerstva vyplývá, že část budovy se skladem se po explozích zřítila. Nejméně 62 lidí utrpělo zranění.

Počet potvrzených obětí neštěstí postupně narůstá, jak záchranáři pokračují v prohledávání budovy. Podle dřívějších zpráv agentury AP je mezi pohřešovanými také pět Íránců a jeden Rus. Agentura Armenpress později uvedla, že pohřešovaný ruský občan se v místě výbuchu nenacházel a je v pořádku. Úřadům se podařilo identifikovat 13 z 16 obětí, mezi mrtvými je podle nich i těhotná žena a dítě.

Vláda kavkazské země podle Armenpressu po skončení záchranných prací vyhlásí den smutku. Místo neštěstí už v pondělí navštívil premiér Nikol Pašinjan.