Ve Spišské Nové Vsi se propadl most pro chodce a cyklisty, jeden člověk se zranil

Ve Spišské Nové Vsi na východě Slovenska se v pátek ráno propadl most pro chodce a cyklisty. Při nehodě se lehce zranila žena, která po mostě v okamžiku pádu procházela.

Most se podle policie zřítil zhruba v půl páté ráno. Podle prvních informací se na něm v té době nacházela jedna osoba, napsala policie na Facebooku. Město Spišská Nová Ves později potvrdilo, že se při pádu mostu zranila žena. Má ale jen lehké zranění a po ošetření v nemocnici ji lékaři propustili, dodal primátor města Pavol Bečarik (SNS).

Zraněná žena šla po mostě ráno do práce. „Slyšela jsem praskání, rozběhla jsem se a najednou vidím, že půl mostu za mnou už je dole, potom spadl střed mostu. Před sebou jsem měla ještě pořádný kus cesty. Lekla jsem se a skočila jsem. Poranila jsem si nohu. Postupně to padalo jako skládačka z lega,“ popsala webu deníku Korzár/Sme

Zřícený most vedl přes řeku Hornád, hned vedle něj stojí i silniční most. Oba se nacházejí ve frekventované části města, ve které vede přes řeku hned několik mostů pro pěší či dopravu, dodává web deníku Sme.

Město, kterému most patří, vyhlásilo mimořádnou situaci a zajistilo dopravní značení a přesměrování chodců. Policie zahájila ve věci trestní stíhání pro trestný čin obecného ohrožení. Podle primátora, který předpokládá, že důvodem pádu mohla být skrytá vada, proběhla poslední údržba mostu před čtyřmi lety. Primátor avizoval revizi dalších mostů.