Další útoky na migranty v Německu. Mladý Syřan utrpěl zranění hlavy

Německá policie registruje další případy útoků na přistěhovalce. Jeden z nich se odehrál v Sasku, druhý v Meklenbursku-Předním Pomořansku. Podobné případy sice ve spolkové republice nejsou výjimečné, nyní se jim ovšem kvůli dění v Chemnitzu věnuje zvýšená pozornost.

V saské obci Sebnitz, která leží na českých hranicích, se stal terčem útoku dvacetiletý Syřan. Neznámý muž ho napadl železným řetězem a přitom volal „cizinci pryč“. Mladý muž utrpěl zranění hlavy.

Další případ se podle serveru nordkurier.de odehrál v obci Demmin na severovýchodě Německa, kde dvojice mužů v noci na čtvrtek mlátila na dveře a okna bytu syrské rodiny a přitom křičela, že jeho obyvatelé mají „vypadnout a vrátit se zpět do své země“.

V té době v bytě byl třináctiletý chlapec, jeho matka a čtrnáctiletá dívka. Jednomu z mužů se podařilo do bytu proniknout a vyděsit mladého chlapce, který utrpěl šok. Matka pak muže dokázala z bytu vytlačit.

Skoro pět útoků denně

Loni se v Německu událo zhruba 1700 trestných činů proti uprchlíkům, tedy v průměru více než 4,6 každý den, uvedly neziskové organizace Amadeu Antonio Stiftung a Pro Asyl. Nyní se ale podobná překročení zákona kvůli demonstracím extremistů a výpadům proti běžencům v Chemnitzu sledují více.

Protesty v tomto čtvrtmilionovém městě vyvolala koncem srpna vražda pětatřicetiletého Němce, z níž jsou podezřelí tři běženci.