Frankfurtské letiště zasypal sníh. Desítky letů zrušeny včetně spojů s Prahou

Frankfurtské letiště odvolalo kvůli hustému sněžení až 170 letů a další linky nabraly zpoždění. Omezení se dotkla jak domácích letů, tak i spojení s Prahou a jinými evropskými metropolemi. Vlaky po Německu zatím jezdí bez omezení, kvůli náledí ale došlo k řadě dopravních nehod včetně srážky pěti kamionů u Koblence.

Řada letadel nemohla na největším letišti v Německu přistát a musela být přesměrována jinam. Omezení se dotkla především vnitrostátních linek do Berlína, Mnichova a Hamburku, ale také letů do Vídně, Dublinu či Varšavy.

Zrušeny byly i dva spoje do české metropole s příletem v 10:00 a 13:50. Spoj s časem přistání v 10:25 měl už v 09:30 plánované zpoždění. Zrušen byl také jeden ranní spoj z Prahy do Frankfurtu s odletem v 06:50.

Navzdory dopravním komplikacím byla situace v terminálech ráno klidná, uvedla agentura DPA. Podle meteorologů by se počasí mělo umírnit během poledne.

Kromě sněžení ve středním Německu některým pasažérům zkomplikoval cestu také rozsáhlý výpadek proudu na letišti v americké Atlantě, kvůli kterému bylo zrušeno i několik letů z Frankfurtu nad Mohanem.

Na rozdíl od letecké dopravy příchod zimy zatím nezpůsobil žádné větší komplikace německé železnici. „Samozřejmě sem tam někde zamrzly dveře,“ uvedl mluvčí Německých drah (DB), podle kterého ale vyjma těchto maličkostí po celém Německu vlaky jezdí podle jízdních řádů.

Kvůli ledovce na silnice nevyrazilo několik autobusů, které DB provozují v jižní části spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Kvůli náledí ale došlo k řadě nehod – například nedaleko Koblence ve spolkové zemi Porýní-Falc se srazilo pět kamionů a několik osobních aut. Ledovka zkomplikovala dopravu také ve středoněmeckém Hesensku.

Zimní počasí způsobilo problémy rovněž na rakouských silnicích. Dočasně zcela uzavřen byl ráno jeden jízdní pruh dálnice A1 spojující Linec s Vídní. Problémy s jízdou měly především kamiony.