Téma Rok od zavedení EET

Rok od zavedení EET

Elektronická evidence tržeb

EET se zrodila před rokem. Nyní je v ní již 160 tisíc podnikatelů a do konce roku má přinést pět miliard

Přesně před rokem prvního prosince se spustila elektronická evidence tržeb (EET). Systém, od kterého si ministerstvo financí slibuje, že po svém plném náběhu naplní státní pokladnu až o 18 miliard korun ročně. Úřady doufají, že se narovná podnikatelské prostředí a EET přiměje ty, kteří mají platit daně, aby je skutečně platili.
Elektronická evidence tržeb

Zavedení EET považují dvě třetiny lidí za pozitivní opatření, ukázal průzkum

Zavedení elektronické evidence tržeb (EET) považují téměř dvě třetiny občanů za pozitivní opatření. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury STEM, která ho provedla pro Generální finanční ředitelství. Podobnou podporu měla elektronická evidence tržeb i před rokem, kdy byla spuštěna první vlna. O něco málo menší podporu (60 procent) zaznamenal STEM jen letos v květnu.
Elektronická evidence tržeb

Soudci rozhodnou, jestli je EET v souladu s ústavou. Názor není zdaleka jednotný, říká Rychetský

Ústavní soud vydá do poloviny prosince jeden z klíčových nálezů. Oznámí, jestli bylo zavedení elektronické evidence tržeb v souladu nebo v rozporu s ústavou, uvedl v České televizi předseda nejvyšší instance Pavel Rychetský. Zároveň naznačil, že soudci vybírají ze dvou variant. Pohled ústavních soudců není tedy zdaleka jednotný.
Elektronická evidence tržeb

Za rok fungování EET úřady provedly 74 tisíc kontrol, deset podniků zavřely

Finanční a celní správa od zavedení elektronické evidence tržeb (EET) loni 1. prosince provedly téměř 74 tisíc kontrol a uložily čtyři tisíce pokut za 35,6 milionu korun. Správa zároveň od spuštění systému uzavřela kvůli neplnění EET deset provozoven, pět z nich už svou činnost obnovilo.

Útok hackerů shodil web účtenkové loterie k EET

Útok hackerů způsobil výpadek webu Uctenkovka.cz v době, kdy se na něm měly objevit první výsledky loterie k elektronické evidenci tržeb (EET). Českému rozhlasu Radiožurnálu to řekla náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. Útok byl veden hackery ze zahraničních IP adres. Výsledky loterie měly být na webu k dispozici ve středu v 19:00, v tu dobu ale nebyl dostupný. Ministerstvo financí proto přehled výherních kódů z účtenek zveřejnilo na svém webu.
Elektronická evidence tržeb

Účtenkovka rozdělí ve středu prvních 21 tisíc cen, první získá milion

Do prvního losování účtenkové loterie k elektronické evidenci tržeb (EET) je zaregistrováno 478 tisíc hráčů a 11,1 milionu účtenek. Středeční losování rozdělí přes 21 tisíc výher, informovalo ministerstvo financí.
Elektronická evidence tržeb

Nová sněmovna, nové výjimky pro EET? Hlásí se lékaři, opozice chce zrušit budoucí etapy

Elektronická evidence tržeb jitřila minulou Poslaneckou sněmovnu a jitřit bude i tu novou. Strany chtějí prosadit různé změny a úlevy. Mimo jiné by se mohly týkat lékařů. Jejich profesní komora sice kritizuje především elektronické recepty, ale zavedení evidence tržeb pro lékaře se jí nelíbí o to více. Zejména lékaři z odlehlých oblastí se obávají, že například při výpadku elektřiny nebudou moci dělat vůbec nic.
Elektronická evidence tržeb

Prodej vánočních kaprů bude bez účtenek. EET se nebude vztahovat ani na nevidomé

Elektronická evidence tržeb (EET) se nebude vztahovat na nevidomé a hluchoslepé podnikatele a také na předvánoční prodej ryb. Návrh ministerstva financí schválila vláda. Podle ministerstva totiž nejsou na trhu pro nevidomé a hluchoslepé vhodné pokladny.