Téma Kandidát na prezidenta Petr Hannig

Kandidát na prezidenta Petr Hannig

Volba prezidenta
Prezidentská superdebata: Hlava státu má jít příkladem a držet slovo
Atmosféru v politice i mezi lidmi je třeba změnit a hlava státu by tomu měla pomoci, shodli se v Prezidentské debatě ČT prezidentští kandidáti Michal Horáček, Vratislav Kulhánek, Petr Hannig a Jiří Drahoš. Prezident by podle nich měl jít občanům příkladem. Odmítají také přístup současného prezidenta ke jmenování vlády Andreje Babiše, i když někteří by na většině 101 hlasu netrvali.
Volba prezidenta
Ústavní soud odmítl stížnost na vícenásobné podpisy. Do volby prezidenta jde všech devět kandidátů
Přímé volby prezidenta se může zúčastnit všech devět kandidátů zaregistrovaných ministerstvem vnitra. Ústavní soud odmítl stížnost Terezie Holovské, která zpochybnila registraci pěti kandidátů – Marka Hilšera, Mirka Topolánka, Jiřího Hynka, Vratislava Kulhánka a Petra Hanniga. Vadilo jí, že svou nominaci opírají o poslance či senátora, kteří se podepsali více kandidátům současně. Po volbách se chce na soud obrátit znovu.
Volba prezidenta
Shoda Hanniga, Hynka i Kulhánka: Evropská federace je nepřijatelná
Prezidentští kandidáti Petr Hannig, Jiří Hynek i Vratislav Kulhánek v debatě Událostí, komentářů shodně odmítli možnost vzniku evropské federace. Požadavek na vytvoření Spojených států evropských vznesl počátkem měsíce šéf německé sociální demokracie Martin Schulz, podle uchazečů o Pražský hrad je ale nepřijatelný a jde proti národní identitě.
Volba prezidenta
Petr Hannig: Euro není dobré pro obyčejné lidi, ale pro podnikatele
Kandidát na prezidenta Petr Hannig chce být podle svých slov prezidentem všech, což by v případě zvolení zajistil tím, že by se na Hradě obklopil lidmi s odlišnými názory. Je otevřený referendu a rozhodně by nepodpořil zavedení eura, které podle něj není dobré pro obyčejné lidi, ale pro podnikatele. Řekl to v rozhovoru pro Události ČT.
Volba prezidenta
Kandidáti na prezidenta se staví k uprchlickým kvótám rezervovaně. Někteří hovoří o nebezpečí
Většina prezidentských kandidátů se k přijímání migrantů nebo k povinným kvótám na přerozdělování uprchlíků staví rezervovaně či odmítavě. Vyplývá to z jejich odpovědí na anketu ČTK. Někteří ze zájemců o Pražský hrad spojují migraci s nebezpečím šíření extremistických náboženských myšlenek islámu. Své vyjádření ČTK z oslovených kandidátů neposkytl pouze prezident Miloš Zeman.
Petr Hannig: Jsme bezmocní, v EU nic nezmůžeme ani s Visegrádem za zády
Petr Hannig, který je jedním z prezidentských kandidátů navržených poslanci, jde do voleb jako stranický kandidát. Stejně jako strana Rozumní, kterou vedl do voleb, akcentuje téma migrace; cítí, že je Česko v Evropě bezmocné. V Interview ČT24 dal najevo, že chce hledat silné spojence, se kterými by Česko zabránilo například revizi dublinského systému.
Volba prezidenta
Hannig: Budu jako Zeman, jen slušnější. Česko může být druhou Kostarikou
Jednasedmdesátiletý hudebník a producent Petr Hannig zkouší proniknout do vysoké politiky opakovaně, bez úspěchu. Teď se uchází o post nejvyšší – do prezidentské volby jde s cílem navázat na politiku Miloše Zemana, avšak s jiným chováním. Pod heslem „Buďme hrdí“ postavil program na vlastenectví, suverenitě a odmítnutí migrace. Na Hrad kandiduje s podporou 26 poslanců.
Volba prezidenta
Co slibují prezidentští kandidáti? V první řadě bezpečnou a sebevědomou zemi
Zatím se zdá, že do prezidentských voleb nastoupí devět kandidátů. Jejich programy jsou různé, každý se chce soustředit na jinou oblast, ať už jde o školství, zdravotnictví nebo vztahy se zahraničím. Jedno téma však přesto mají všichni společné – slibují bezpečnou a také sebevědomou zemi. Česká televize připravila první přehled toho, s čím potenciální kandidáti do voleb jdou.
Volba prezidenta
Čas ubývá, kandidátů přibývá. Seznamte se s těmi, kteří chtějí být českým prezidentem
Oficiální registraci k prezidentské volbě podalo zatím na ministerstvo vnitra pět kandidátů. Zájemci přitom mají už jen posledních devět dní na rozhodnutí. Zájem o úřad hlavy státu nebo aspoň úvahy o něm deklaruje zhruba 20 lidí. Z jakých osobností mohou voliči už vybírat, přiblíží medailonky v tomto článku.
Volba prezidenta
Hannig se zařadil do pelotonu prezidentských kandidátů, má podpisy poslanců
Petr Hannig oznámil, že získal podporu dvaceti poslanců pro svoji kandidaturu na prezidenta a podpisy již odevzdal ministerstvu vnitra. Hudebník a předseda strany Rozumní ohlásil kandidaturu v červenci s tím, že chce navázat na politiku stávající hlavy státu Miloše Zemana, ale nabídnout jinou formu chování.
  • Narodil se 20. ledna 1946 v Ústí nad Labem. Vystudoval konzervatoř a kompozici na HAMU v Praze. Je vdovec a má jednoho syna.
  • Koncem 60. let spolupracoval s hudebníky ve Velké Británii. Dlouho působil jako redaktor Československého rozhlasu na stanici Vltava a zároveň měl svoji kapelu Maximum Petra Hanniga. V 80. letech patřil k vlivným postavám tuzemské populární hudby. Objevil například zpěvačku Lucii Bílou, Stanislava Procházku mladšího, Jakuba Smolíka nebo Petru Černockou. Skládal také písničky a produkoval.
  • V roce 2002 založil Petr Hannig Stranu zdravého rozumu, přejmenovanou a dnes vystupující pod zkratkou Rozumní. Je předsedou strany. Jeho prezidentskou kandidaturu podpořily podpisy 26 poslanců.
  • V prvním kole prezidentské volby skončil osmý, když získal 0,56 % hlasů. Kompletní výsledky ZDE.