Dva mrtví v Břeclavi byli oběťmi vraždy. Policisté zkoumají záznamy z kamer

Devětaosmdesátiletý muž a padesátiletá žena z Břeclavi byli zavražděni. České televizi to v pátek poprvé oficiálně potvrdila policie. Vyšetřování dvojnásobné vraždy v břeclavské Šilingrově ulici pokračuje už čtvrtým dnem a potrvá i o víkendu. Podle dostupných informací zatím nebyl nikdo zadržen.

Ještě v pátek dopoledne policisté údajně prověřovali možné scénáře toho, co se v břeclavské Šilingrově ulici stalo. Odpoledne už ze strany policie zaznělo přesnější vyjádření. „Veškeré důkazy a stopy, které jsme dosud shromáždili, nám potvrdily náš předpoklad, že jde o vraždu. My jsme zajistili řadu věcí, jak v řece, tak na břehu řeky, nicméně to, zda souvisí s tím skutkem, v tuto chvíli nevíme,“ uvedl mluvčí Policie ČR Brno Pavel Šváb.

Podle policejního mluvčího budou mít kriminalisté i specialisté v laboratořích náročný víkend. Na případu spolupracuje i břeclavská městská policie, která poskytla záznamy z kamerového systému a snaží se být ve městě vidět.

„Městská policie Břeclav poskytuje součinnost s Policií ČR, poskytuje vlastně veškeré technické prostředky, což jsou například kamerové záznamy. Městská policie také posílila hlídky, jsou více vidět v ulicích a častěji zajíždí do dané lokality, ale toto opatření je standardní,“ vysvětlila mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.

Policejní hlídky lokalitou podle místních projíždějí poměrně často. I když vrah zřejmě stále policii uniká, lidé v Břeclavi podle starosty obavy nemají. Ani obyvatelé domů v těsném okolí místa činu strach netíží a na své sousedy už jen vzpomínají.

„Tomáš byl náš soused od mého mládí a byl to strašně dobrý člověk, velice pracovitý, no a nedokázal nikomu odmítnout pomoc. Já jsem měl od něj často půjčený třeba vozík nebo cokoli, co jsem potřeboval,“ svěřil se soused zavražděné dvojice.

Zatímco dvojnásobnou vraždu už policisté potvrdili, další informace zveřejnit nechtějí. Neví se tak motiv vražd, způsob provedení ani možný okruh podezřelých.