Noční uzavírky D1 i Blanky skončily včas

Noční uzavírky, které postihly řidiče jedoucí jednak po vnitřním pražském okruhu, jednak po dálnici D1 od Jihlavy do Brna, proběhly bez komplikací a již skončily. Na D1 se letošní práce již chýlí ke konci, naopak Prahu čeká ještě několik obdobných uzavírek na Městském okruhu.

Dálnice D1 byla od jedenácti hodin večer zcela neprůjezdná mezi Ostrovačicemi a Kývalkou. V úseku, kde probíhají přípravné práce na modernizaci, nechalo Ředitelství silnic a dálnic rozšířit mýtnou bránu.

Zatímco mnoho předcházejících obdobných uzavírek na dálnicích se protáhlo, tentokrát skončily práce přesně. Uzavírku ohlásilo ŘSD do sedmi hodin ráno, v 6:50  se otevřel směr na Brno. Přesně v sedm potom policie pustila dopravu i ve směru do Prahy.

V době, kdy museli řidiči sjíždět na souběžné silnice, se nestala žádná mimořádná událost, policie již předem ubezpečila, že je kapacita komunikací první a druhé třídy dostatečná, aby zvládly slabý noční víkendový provoz.

Na D1 opravy končí, v Praze údržba tunelů teprve začíná

Na dálnici D1 se letošní etapy oprav chýlí ke konci, úsek Ostrovačice – Kývalka je poslední, kde se ještě pracuje a větší komplikace začnou zase na jaře. Vnitřní Městský okruh v Praze, kde byl v noci uzavřen tunelový komplex Blanka (Brusnický a Dejvický tunel), naopak čeká celá série uzavírek.

Již v noci na pondělí neprojedou řidiči tunelem Mrázovka ve směru na Smíchov, uzavřen bude i v noci na úterý. O příštím víkendu bude neprůjezdný Bubenečský tunel – nejdelší úsek Blanky, kudy tuto noc auta jezdila.