Na Příbramsku hořela výrobní hala. Škoda je 20 milionů korun

V Dlouhé Lhotě na Příbramsku hořela výrobní hala a část administrativní budovy. Požár byl velkého rozsahu, hasiči po 22:00 dostali oheň pod kontrolu. Na místě bylo sedmnáct jednotek, nikdo nebyl zraněn. Škodu stanovil vyšetřovatel na dvacet milionů korun, příčinu hasiči s policií vyšetřují.

Požár velkého rozsahu byl oznámen v úterý po 20:00, kromě haly hořela i část administrativní budovy. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, na místě zasahovalo sedmnáct jednotek. Po dvou hodinách se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Ráno byli hasiči ještě na místě a dohlíželi na požářiště. „Vyšetřovatel stanovil škodu na výrobní hale a strojním vybavení na dvacet milionů korun, hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě deseti milionů korun,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Dagmar Zemanová. Příčinu podle ní hasiči zjišťují ve spolupráci s policií. 

„Příčina a okolnosti požáru jsou stále předmětem šetření. V dané věci bude prováděno doohledání požářiště a následně další šetření,“ řekl mluvčí policie Zdeněk Chalupa.