V Brně je kvůli rekonstrukci kanalizace uzavřená Bohunická ulice. Chystá se i čištění tunelů

Část Bohunické ulice v Brně mezi křižovatkami s ulicemi Pražákova a Řehákova je od úterka uzavřená. Důvodem je rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Kvůli tomu nebude možné řadu měsíců projet z Bohunic do Horních Heršpic a Komárova. Chystají se také noční uzavírky Královopolských a Pisáreckých tunelů kvůli čištění.

Průjezd Bohunickou byl omezený už od léta, teď se řidičům osobních automobilů uzavřel úplně. Pro autobusy MHD zatím zůstane průjezd zachovaný, a to až do 15. listopadu, pak budou muset i autobusy jet po objízdné trase. Rekonstrukce za 81 milionů korun skončí až na podzim příštího roku.

Čištění tunelů se dotkne řidičů výrazně méně. V pondělí 14. října se začaly čistit Královopolské tunely. Galerie Voroněžská byla uzavřena do úterní páté hodiny ráno. Galerie Záhřebská se ve stejném čase uzavře v úterý večer.

Tunely budou v noci v jednom směru uzavřené

Hlavní tunelové tubusy se střídavě uzavřou nejprve od středečních šesti do čtvrtečních pěti ráno a hodinu poté se uzavře tubus ve druhém směru do pátečních pěti hodin ranních. Auta pojedou vždy v jednom pruhu volným tubusem. Kvůli údržbě technologií se celý tunel uzavře o víkendu, a to od pátečních devíti večer na čtyřiadvacet hodin.

Příští týden se bude pracovat v Pisáreckých tunelech. První tubus se uzavře od pondělí 21. října vždy v nočních hodinách od jedenadvaceti do pěti ráno až do středy. V opačném směru řidiči neprojedou ve stejném nočním čase od čtvrtka 24. října do neděle 27. října.