V pražských Vysočanech vzplálo trampolínové centrum. Požár je pod kontrolou

V pražských Vysočanech v Kolbenově ulici vzplálo trampolínové centrum pro děti. Plameny už se hasičům podařilo dostat pod kontrolu. Hrozí však pád jedné ze zdí budovy, které se propadla střecha. Zásah potrvá do rána. Nikdo nebyl zraněn, škoda se pohybuje v řádu desítek milionů korun.

Plameny už se podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky podařilo dostat pod kontrolu, stále ale hrozí zřícení jižní štítové stěny objektu. „Na místo míří těžká technika ze Zbirohu. Štáb velitele zásahu rozhodne, zda se bude nestabilní stěna haly bourat,“ napsal Kavka na Twitteru.

Hasiči nemuseli z budovy nikoho evakuovat. Podle Kavky bylo centrum poslední zhruba tři týdny nevyužívané. Hasičský vyšetřovatel předběžně odhadl škodu na několik desítek milionů korun.

U požáru hasičům asistují policisté, kteří korigují dopravu a zajišťují hasičům příjezdové trasy. Na místě je i záchranná služba se speciálním vozem Atego. „Zatím nemáme informace, že by se na místě nacházely zraněné osoby,“ uvedla záchranná služba na sociální síti Twitter. 

Z hořící budovy stoupá hustý dým. „V tuto chvíli není zjištěno jakékoli nebezpečí, nicméně i tak doporučujeme obyvatelům, aby v dané lokalitě omezili větrání svých domácností,“ sdělila policie. Vzduch na místě požáru monitoruje chemická laboratoř.