Na Colours of Ostrava dohlédnou desítky policistů. Uzavřou i pruh Místecké pro parkování

Colours of Ostrava změní rytmus celého města (zdroj: ČT24)

Policie při festivalu Colours of Ostrava, který se koná od středy do soboty, vyšle do ulic více policistů než loni. Každý den to bude stovka policistů z dopravních, pořádkových a protidrogových jednotek. Dalších šedesát strážníků bude mít v ulicích Městská policie Ostrava, řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Zvýšení počtu policistů vysvětlil větším dopravním omezením, které policie chystá. Počítá proto hlavně s větším množstvím dopravních policistů.

Policisté při festivalu uzavřou jeden pruh Místecké ulice, která sousedí s areálem. „Důvodem je větší bezpečnost návštěvníků odcházejících v nočních hodinách z areálu,“ uvedl Kužel, podle kterého se očekává návštěvnost okolo pětapadesáti tisíc lidí.

V uzavřeném jízdním pruhu ve směru na centrum budou moci zastavovat taxíky a auta, která budou vyzvedávat návštěvníky. Jeho uzavření pomůže i odjíždějícím autobusům.

Dopravní podnik posílí spoje. Autobusy zajedou až do Havířova

Na festival se připravuje také Dopravní podnik Ostrava, který při festivalu posílí některé tramvajové a autobusové linky. Počítá mimo jiné každý den s několika speciálními spoji, které budou přivážet a odvážet návštěvníky festivalu. Vedle toho budou vypraveny speciální autobusové linky zajišťující dopravu do stanových městeček.

Společnost Residomo, která v moravskoslezském regionu nabízí nájemní bydlení, pak zprostředkuje dopravu v noci z festivalu do Ostravy Poruby, Karviné, Orlové, Havířova a Frýdku-Místku. Místenka bude stát 20 korun. Vybrané finanční prostředky pak Nadační fond Residomo podle organizátorů festivalu zdvojnásobí a věnuje je na pomoc mládeži odcházející z dětských domovů pro usnadnění startu do života.

Čtyřdenní festival Colours of Ostrava se koná v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic, kde na 21 venkovních i krytých scénách nabídne přes 350 programových bodů – koncertů, divadel, workshopů, diskusí, filmů i výtvarných akcí. Jednou z největších hvězd bude kapela N.E.R.D. nabízející kombinaci hip hopu, funky, rocku, R&B a elektroniky. Z jejích členů nejvíce poutá pozornost proslulý zpěvák a producent Pharrell Williams.