Plzeň posílá mladé sportovce na led. Rozjela se tu hokejová akademie

V Plzni už funguje hokejová akademie (zdroj: ČT24)

V Plzni začala fungovat hokejová akademie pro mladé sportovce, podporuje 29 vybraných hokejistů ve věku mezi 15 a 20 lety. Na rozdíl od ostatních hráčů mají placené ubytování, stravu i výbavu.

Na mládežnický kemp plzeňského klubu letos v létě přijelo přes 60 hráčů, do akademie se jich dostalo jen 29. Mladí hráči trénují pětkrát v týdnu. Někteří ale i šestkrát podle toho, zda si je trenéři vyberou na úterní individuální trénink pro šest až deset hráčů.

Vedle prestiže přináší hráčům členství v akademii také stravování, příspěvky, internátní ubytování ale také hokejky a oblečení zdarma. Roční rozpočet se pohybuje kolem 12 milionů korun. „Na provozu akademie se podílí čtyři subjekty – město Plzeň, Plzeňský kraj, Český svaz ledního hokeje a plzeňský hokejový klub,“ přiblížil hlavní trenér mládeže Petr Vojan.

Mladí hráči mají také většinou ve škole, kde studují, individuální plán. I tak jsou dobré známky podmínkou, aby mohli mladí hokejisté v akademii zůstat. Pokud by se jejich studijní prospěch zhoršil, mají v akademii utrum.