Z bývalé hospody nelegální ubytovna: Na palandách našlo nocleh skoro 40 Rumunů

Podle starosty Dolních Břežan je ubytovna nelegální (zdroj: ČT24)

Dolní Břežany nedaleko Prahy řeší problém s nelegální ubytovnou. V budově bývalé restaurace údajně dlouhodobě přebývá skoro 40 rumunských dělníků. Bydlet se tam ale nesmí, navíc před ubytovnou občas dochází k potyčkám. Obec už proto podala stížnost na živnostenský úřad, stavební úřad i Českou obchodní inspekci.

Bývalá restaurace Podkova v Dolních Břežanech už několik let pustne. Poslední dobou si ale obyvatelé z protějšího domu stěžují na častý hluk a nepořádek. Z tanečního sálu v prvním patře se podle nich stala nelegální ubytovna. 

Vedení obce pak na svých stránkách informovalo občany, že bývalou restauraci údajně obývá 38 Rumunů. „V tom sále jsou palandy jako armádní ležení, a z toho je uděláno ubytovací zařízení,“ dodává starosta Věslav Michalík (STAN). 

V bývalé restauraci se nevaří už déle než pět let a teď se kolem kdysi oblíbeného podniku místní spíš bojí procházet. Zkraje dubna tam zasahovala i policie, protože se před budovou šest cizinců nepohodlo.

„Dne 2. 4. tam byla policie na základě oznámení, kdy došlo ke konfliktu mezi ubytovanými, v současné době tuto záležitost šetří policie České republiky,“ dodává vedoucí obecní policie v nedalekém Vestci Zdeněk Vočka. 

Dříve oblívená restaurace Podkova už několik let pustne
Zdroj: ČT24

Kdo se o budovu stará teď, starosta obce neví. Provozovatelů se tu ale prý vystřídalo několik. „Je to řetězec firem, které končí na Belize. My se domníváme, že za tím řetězcem je pořád původní vlastník a developer, který tady stavěl celou lokalitu,“ dodává starosta Dolních Břežan.