Celníci objevili na Vysočině nelegální hernu, majiteli hrozí pokuta až 50 milionů

Celníci odhalili v Novém Městě na Moravě nelegální hernu. Desetičlenný kontrolní tým při razii zajistil devět výherních hracích přístrojů, které byly provozovány bez platného povolení. Za nepovolené provozování hazardní hry hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

V Novém Městě na Moravě je provoz výherních hracích přístrojů obecně závaznou vyhláškou městského úřadu zakázán. „V hojně navštěvovaném baru na náměstí se automaty hrály pod hlavičkou občanského sdružení,“ uvedl mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman. Případ bude dále řešen ve správním řízení.

Podle Zemana byla nelegální herna v Novém Městě na Moravě odhalena jako první na Vysočině. V sousedním Jihomoravském kraji pak od počátku roku celní správa zabavila už 32 výherních automatů, k jejichž provozování neměli majitelé patřičná povolení.

Potírání nelegálního hazardu patří v současnosti k prioritám celní správy, která od 1. ledna 2017 provádí dozorovou činnost nad dodržováním zákona o hazardních hrách.