Hasiči zlikvidovali požár v Brně-Černovicích. Lidé už od rána mohou větrat

Hasiči ukončili likvidaci požáru komplexu na výrobu a skladování matrací v Brně-Černovicích. V noci ještě museli na některých místech dohašovat zbytky požáru. Podle měření kvality ovzduší se situace v okolí zlepšila. Lidé už od rána mohou větrat. Odhadovaná škoda se zatím vyšplhala na 30 milionů korun.

Hasiči i speciální útvar z Hlučína, který pomáhal s těžkou technikou rozebírat konstrukci hal, už opustili místo požáru. „ Areál jsme předali majiteli,“ řekla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.

 Hasiči už odvolali všechna vydaná preventivní opatření pro obyvatele i podnikající subjekty z okolí požářiště. Lidé z okolí vyhořelého komplexu v Brně – Černovicích už mohou od rána bez obav větrat a používat klimatizaci. „Příčinu požáru zatím nevíme. Bude trvat týdny a možná i měsíce, než padne nějaké rozhodnutí,“ řekla Pavla Pražáková. Škoda se zatím odhaduje na 30 milionů korun. Číslo ale zřejmě není konečné.

Požár vypukl v noci na středu v areálu společnosti BPP, která vyrábí polotovary pro čalouněný nábytek. Nebylo potřeba nikoho evakuovat, protože v továrně v noci nebyli lidé. Požár zasáhl výrobní a skladovací prostory propojených objektů, kde se propadly nosné konstrukce hal. Hasičům se podařilo zachránit administrativní objekt. Po celodenním hašení začala ve středu odpoledne těžká technika rozebírat zřícené stavby. Tři hasiči byli při zásahu zranění.