Ředitelka mateřské školy se starala o děti opilá

Ředitelka mateřské školy v Jiřicích u Miroslavi se včera starala o děti opilá. Přes jedno promile v krvi prokázala dechová zkouška. Případem se zabývá policie. Jestli ženu obviní z ohrožení pod vlivem návykové látky bude jasné až poté, co budou známy výsledky krevních testů.

O prázdninách je ve školce v Jiřicích omezený provoz. Učitelky se tam starají o dvanáct dětí. Rodiče, kteří včera děti do školky přivedli, si všimli, že se ředitelka, jež byla ten den s dětmi ve třídě, nechová standardně a upozornili na to starostku obce. „Na popud rodičů jsem se vypravila do školky a také se mi to chování nezdálo. Zavolala jsem proto policii,“ popisuje situaci starostka Jiřic u Miroslavi Magda Hladíková (KSČM).

Přivolaná policejní hlídka udělala dechovou zkoušku. „Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní, v souvislosti s tím jsme udělali i odběr krve. Výsledek odběru budeme znát zhruba za čtrnáct dnů. Teprve potom se bude rozhodovat o případné právní kvalifikaci,“ řekla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Podle příbuzných žena problémy s alkoholem neměla

Podle příbuzných ředitelky, které se České televizi podařilo zkontaktovat, se mělo jednat o momentální selhání, vážnější problémy s alkoholem prý žena neměla. Ředitelka mateřinky se prý už dohodla se starostkou na podání výpovědi.

Případ, kdy o děti pečovala opilá učitelka není jediný. Například loni v březnu v Praze nadýchala žena, která se starala o pětileté děti, tři a půl promile. Před dvěma lety v Budišově na Třebíčsku přišla do práce učitelka, která měla téměř tři promile alkoholu v krvi. Soud ji potrestal podmínkou a zákazem řízení motorových vozidel na tři roky. Další pedagožce v Hradci Králové zjistili policisté přes dvě a půl promile alkoholu. Hradečtí radní ji kvůli selhání okamžitě odvolali z funkce.