Uvolněný vagon srazil dva dělníky, provoz na trati mezi Prahou a Havlíčkovým Brodem stál

Provoz na železniční trati č. 230 mezi Prahou a Havlíčkovým Brodem byl dopoledne v úseku Čáslav–Vlkaneč zastaven. Uvolněný přepravník tam totiž srazil muže, kteří u trati pracovali. Jeden zemřel a jeden byl letecky přepraven do nemocnice. Uvolněný přepravník ujel nekontrolovaně osm kilometrů a projel několik přejezdů i nádražím Golčův Jeníkov - město.

Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové byl provoz na trati obnoven krátce před 12:00. Náhradní autobusy se Českým drahám po dobu výluky nepodařilo zajistit, vlaky byly v tomto úseku kvůli mimořádné události odřeknuty.

„V případě zemřelého muže byla nařízena soudní pitva, u těžce zraněného muže bude v nemocnici proveden odběr krve,“ uvedla Čírtková. Nehoda se stala kolem 09:30. Podle policie byli zraněni muži, kteří na trati pracovali.

„Na železniční koleji, která nebyla z důvodu výluky v provozu, pracovali dva muži. Srazil je přepravník kolejových polí, který se z dosud  nezjištěných příčin samovolně rozjel,“ dodala policejní mluvčí. Kriminalisté nyní vyšetřují další okolnosti a zjišťují, co bylo příčinou uvolnění kolejového zařízení. 

Vůz naložený kolejovými poli podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala ujel v 09:25 od Vlkanče a dojel až do Golčova Jeníkova. „Vůz s nákladem jel nekontrolovaně téměř osm kilometrů. V Golčově Jeníkově vůz zastavil až v důsledku nárazu do dalších odstavených vozů. Při jízdě musel vůz projet několik železničních přejezdů i stanici Golčův Jeníkov - město. Příčiny mimořádné události zjišťujeme,“ uvedl Drápal.