Od neděle nové omezení na D1 - mezi Měřínem a Velkým Meziříčím

Na dálnici D1 na Vysočině začnou v neděli 6. září opravy mezi Měřínem na 134. kilometru a sjezdem Velké Meziříčí - západ na 141 kilometru. V obou pásech dálnice bude až do 28. září uzavřen levý jízdní pruh a bude tam omezena rychlost. Možnost nájezdu a výjezdu ale na obou exitech zůstane zachována bez omezení.

Stavební dělníci budou mezi Měřínem a Velkým Meziříčím nejdřív pracovat na přejezdech středního dělicího pásu. Doprava bude ve směru na Prahu i Brno vedena ve dvou pomocných jízdních pruzích širokých 2,8 a 3,5 metru. Rychlost v místě uzavírky je omezena na 80 kilometrů v hodině. Do užšího levého pomocného pruhu nesmějí zajíždět vozidla širší než 2,2 metru.

Ředitelství silnic a dálnic investuje do 7,2 kilometru dlouhého úseku dálnice miliardu korun. Jde o sedmý úsek D1, který se bude opravovat. Celá oprava dálnice mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělená na 21 úseků.

V dalším úseku D1 na Vysočině se ale řidičům ulevilo. Dopravní omezení mezi Lhotkou na 153. kilometru a Velkou Bíteší na 162. kilometru skončila ve čtvrtek večer. „Na úseku již pokračují pouze dokončovací práce, které nijak neomezují provoz," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Stavební práce v tomto úseku D1 se zimními přestávkami probíhaly od jara 2013, podle původních předpokladů měly být hotové už loni. Podobné zpoždění nabraly také opravy další části dálnice mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem na Jihlavsku. Tento úsek bude podle Ředitelství silnic a dálnic uveden do provozu na konci tohoto měsíce.

  • Doprava bude příští týden omezena taky na modernizovaném úseku D1 mezi Hvězdonicemi a Ostředkem (km 29 až 34) kvůli demontáži provizorních svodidel a odstraňování přechodného dopravního značení. Práce budou probíhat postupně od pondělí 7. 9. do pátku 11. 9.